Очакваме по-силен зимен сезон :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
303
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Блиц

Очакваме около 800 хил. чуждестранни туристи да посетят България през ноември и декември. Предварителните данни показват повишен интерес за зимата от редица важни пазари, като общо за сезона се очаква между 4,5 и 5% ръст. Това съобщи министърът на туризма на изнесено заседание на Националния съвет по туризъм в Пловдив, което разглежда резултатите от летния и подготовката за настъпващия зимен сезон, пише Блиц.

На него присъстват и кметът на общината Иван Тотев, председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, представители на Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите, МВР, министерства и общини, туристическия бранш, национални курорти и др.

„На база заявените полети можем да кажем, че има ръст на интереса от 24% на пазар Русия, 20% – от Израел; 74% – от Ирландия“, каза Николина Ангелкова. По думите ѝ от Великобритания също има повишен интерес. Румъния, Гърция, Турция и Македония също традиционно ни предпочитат за зимна ваканция, стана ясно от нейните думи.

Категоризирани по Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост у нас са 52 ски писти. Това е първият сезон, в който законът, приет преди година, ще бъде приложен в пълнота. През сезона ще има и засилено внимание от страна на чуждите медии – общо 60 журналистически тура ще се проведат, в които 240 журналисти от 40 държави ще се уверят с очите си какво предлага България.