Избраха новата Мисис България (СНИМКИ) :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
453
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Hilife

Снощи в комплекс „Монтесито“ – бална зала се проведе 18-тото издание на националния конкурс за омъжени жени „Мисис България 2016”. Повече от 700 бяха кандидатките за короните на предварителния кастинг, а специална комисия определи 15-те финалистки, които се бориха за титлите „Мисис България Universe”, „Мисис Бългaрия Europe”, „Мисис България World”, „Мисис България Millennium”.

18-тото издание поднесе много изненади. Водещи на събитието са носителките на титлата „Мисис България“ Паолина Петракиева и Александра Милтенова. А „Мисис Баба Вселена“ 2016 Дони Василева беше придружена за първи път от половинката си – кметът на Община Стрелча Стойно Чачов, който намери време да присъства на конкурса, въпреки натовареното си ежедневие на градоначалник.

Информация за победителките:

– „Mrs Bulgaria” 2016 World стана Десислава Ценкова от Велико Търново. Тя е с икономическо образование и работи в сферата на недвижимите имоти. Майка е на 2 момиченца. Девиз „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“.

– “Mrs Bulgaria” 2016 Millenium е Виктория Драганова – Николова  от Ямбол.  Работи като професионален гримьор; зодия водолей; има дъщеря на 4 години; девизът й е „Аз мога“

– “Mrs Bulgaria” 2016 Europe е  Йовка Гургуриева – Стефанова от Стара Загора. Тя е икономист; има 2 деца; любимият й израз е „Красотата е в малките неща и сърцата на големите хора“

– “Mrs Bulgaria” 2016 Universe стана Лора Михайлова Акбари от София. Тя е зодия рак. Собственик на салон за красота. Иска да подкрепи благотворителната мисия на „Мисис България“

Специални награди:

– Специална награда на организаторите “Mrs Bulgaria Famous Woman” взе Весела Чомакова от София, която е  управител на ресторант; обича предизвикателствата и смята, че няма невъзможни неща.

– Специална награда на организаторите “Mrs Bulgaria Perfect Woman” получи Мария Стоянова от София; майка на една дъщеря; работи в частния сектор; желае да се занимава с благотворителност.

Прави впечатление, че все повече се увеличава интересът към конкурса от страна на омъжени дами с висше образование и престижни професии. “Предполагам, че това се дължи на имиджа на конкурса, който се утвърди не само като надпревара по красота, но и като институция, която работи сериозно за различни обществено значими каузи”, коментира организаторката на конкурса и собственик на марката „Мисис България” – Меги Савова. Сред кандидатките за тазгодишните титли бяха лекари, адвокати, бизнес дами, но също така и фризьорки, домакини, както и българки, живеещи в чужбина.

В първи тур участничките показаха уникалната колекция на „ШИК“, специално създадена за конкурса. И тази година във втори тур финалистките излязоха със своите съпрузи и семейства, които разказаха за тях. В третия тур по традиция участничките дефилираха с официалните тоалети на “Bridal Fashion”.

Журито бе съставено от носителките на титлата „Мисис България“ през годините, както и представители на спонсорите като Верджиния Кръстева – „Дари травел“, Даниела Тодорова – „Геогруп“, Анелия Петкова – „Брайдъл Фешън“. Гостите имаха шанса да опитат новата реколта вина на бутикова изба „Бонония Естейт“. Те се представят за първи път на българския пазар.

Най-красивите омъжени дами на България получиха подаръци от Gallerato, Harley Davidson Bulgaria, Винсид дизайн, Премиум Хелт Продактс и Беностан България, Tonino Lamborgini, „1 метър шоколад“ и др. А бизнесдамата Ваня Червенкова направи специален подарък на всички участнички с хита на пазара за този сезон Bevared.

Тази година средствата, събрани от благотворителната кампания на „Мисис България“ бяха предоставени на кампанията „I’m beautiful”.