Вижте как изглежда сега робинята Изаура? (СНИМКА)

1
474
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: социални мрежи

Бразилската актриса Луселиа Сантош, нашумяла през 80-те години с популярния тв сериал, следва будизма, учи философия и пътува с градски транспорт.

Средата на 80-те. Часът е осем и половина вечерта. „По света и у нас“ свършва, но никой не отмества очи от тв екрана. БНТ излъчва бразилския сериал „Робинята Изаура“. Предстои поредната порция сълзи и възхита заради красивата бедна брюнетка и лошия богат Леонсио , разведрявана от цветистия език на огромната тъмнокожа Женоария…

Всички са по домовете си. По улиците сноват само кварталните пройдохи, които не знаят каква мъка е обзела целия български народ! Ако днес попитате по-възрастното поколение какво помни от тв екрана на онова време, редом с американския „Богат, беден“ по романа на Ъруин Шоу, то задължително ще възкликне: „Робинята Изаура“!

Сладникаво, но факт – това се гледаше. Просто друго нямаше (изключвам задължителното петъчно „разнообразие“ с руската програма). Но, оказа се, така е било не само в България, а и в много източноевропейски страни и дори в Китай – бразилският тв сериал е съпреживяван от млади и стари, от мъже и жени, които днес през смях разказват ключови мигове от латинодрамата .

Къде ли обаче е сега Луселиа Сантош, актрисата, която сериалът завинаги беляза като Изаура? Тя вече е на 56 и отдавна не знае какво е да играеш в сапунка. Не защото не й се играе, а защото не я канят. Историята й е пълна с върхове и падения, но като вярна последователка на будизма сега бразилката се опитва да живее в хармония.

Когато артистичната й кариера залязла през 90-те, започнала да снима и продуцира документални филми. „Имах откъде да се вдъхновявам – благодарение на Изаура познавах хиляди хора в половината свят“, казва Сантош. Нервира се, че журналистите още я питат за робинята, но признава: „Изаура беше моята добра карма!“

През 2013-а Луселиа поема към Канада, за да … учи. Да учи философия. Казва, че ще се върне в Бразилия, ако получи ново, интересно предложение.