Бургаската библиотека ще отбележи 1-ви ноември с Ден на отворените врати

1
293
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаската библиотека ще отбележи 1-ви ноември с Ден на отворените врати. На празника на народните будители закъснелите читатели ще могат да си върнат книгите без глоба. За редовните са набавени най-новите и интересни издания на художествената литература.

На тези, които по различни причини не могат да стигнат до библиотеката и книгите, ще бъдат припомнени забравени мисли на будителите  – на улица “Богориди”. А в детското отделение на МБАЛ – Бургас библиотеката разкрива кът с нови книжки с картинки – с пожелание децата да са здрави, усмихнати и да четат повече.

Припомняме Ви, че един от акцентите в културната програма на 1 ноември ще бъде интригуващата презентация “Св. Климент Охридски – обединител на балканските народи”. Специален гост – лектор ще бъде проф. Искра Христова – Шомова от Софийски университет “Св. Климент Охридски. Проявата ще започне в 11.00 часа в зала “Петя Дубарова”.

Преди това в Казиното ще звучат стихове за светите братя Кирил и Методий и на патриарха на българската литература Иван Вазов. Инициативата ще събере на едно място ученици от СУ “Св. св. Кирил и Методий”, СУ “Иван Вазов”, студенти-филолози от Университет “Проф. д-р Асен Златаров” и преподаватели.