Отново планират полумаратон за имения ден на Атанасовското езеро

1
339
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

През януари 2017-а Атанасовското езеро ще посрещне за втори път своя имен ден със спортен полумаратон. Това планират от СНЦ “Зелена Странджа” и БФ “Биоразнообразие”. След като миналата година атрактивното събитие пожъна голям успех, планирането на следващото издание вече започна.

Двете екоорганизации внесоха писмо до кмета Димитър Николов с молба за общинска подкрепа и частично финансиране на събитието. Идеята е то да се проведе на 15-и януари (неделя), в навечерието на Атанасовден.

Трасето отново ще бъде КЦ “Морско казино” – Атанасовското езеро, като участниците ще могат да го преминат с бягане или колоездене. Основен акцент ще бъдат бургаските велоалеи и в частност тази, която стига до Солниците. Трасето за велосипедистите отново ще бъде 20 км, а за бегачите – 8 км. И този път се планира организирането на пешеходен тур, който да бъде комбиниран с беседа.

Молбата на организаторите за общинска подкрепа е входирана за разглеждане от Общински съвет. Поисканата помощ се изразява в осигуряване на локацията и нейната охрана, озвучение и популяризиране на събитието, както и финансова субсидия в размер на 1 200 лева.