Как да изберем правилните кухненски шкафове

1
346
Добави коментар
Mebelibg
Mebelibg

Публикувано На 04.06.2016 |

Важен елемент не само от страна на функционалността, но и от цялостния дизайн на кухнята са именно кухненските шкафове. Големи, малки, готови решения или модули – съвременните производители предлагат огромно разнообразие от кухненски шкафове. Има няколко неща, с които е добре да се съобразява избора и покупката на кухненски шкафове.

Бюджетът – каква сума може да се отдели за покупка на кухненски шкафове

Три са основните видове кухненски шкафове, които се намират на пазара – налични – има ги в магазина, само трябва да се закупят и сглобят у дома. Полу – поръчкови – може да се избере стандартен комплект и да му се направи промяна на размерите, цветовете и местата на шкафовете. Най – скъпи обикновено са кухненските шкафове направени по поръчка. При тях се прави индивидуален дизайн и всички детайли по кухнята са според изискванията на клиента.

От първостепенна важност е какъв бюджет може да се отдели за този елемент от дома. Ако средствата са ограничени конвенционално кухненско обзавеждане е решението. При ясни размери е лесно на пазара да се открие желаната комбинация. Ако средствата са повече най – лесно се прави индивидуална поръчка. При нея кухненските шкафове се изработват по точно зададени критерии, с точно определени от клиента елементи.

Стил на кухненските шкафове

Дали ще бъдат по –масивни или по – леки, модерни или класически, светли или тъмни – зависи изцяло от интериора на стаята. Ако стаята е в светли тонове кухненските шкафове може да се слеят цветово с околността. Но може да се направи и контраст – така шкафовете ще изпъкнат на фона на стената. Масивните кухненски шкафове в класически стил са добро решение за големи кухни, в които има пространство. С такова решение се придава по – тежък ретро стил на помещението. Съвременните стандартни модели кухненски шкафове са с по – малки шкафове и широки възможности за разместване на всеки един от тях. Идейно решение са двуцветните кухненски шкафове, които имат един цвят врата и друг цвят стени.

Функционалност

Освен красиви, шкафовете трябва да бъдат и функционални. При избора на кухня задължително трябва да има списък с това какво разделение търси – чекмеджета, шкафове с един, два или без рафтове. Тези неща могат да бъдат коригирани при покупката на избрания комплект, но е задължително да се знае точно какво разпределение се търси.

Термоустойчивият плот е неизменна част от съвременната кухня. При закупуване на избран модел е задължително да се провери дали той влиза в цената на продукта или е необходимо да се заплаща отделно.

Изборът на шкафове може да се окаже лесна работа, ако предварително се знае точно какво се търси. Изключително лесни и гъвкави модели могат да се открият сред модулните кухни. Те лесно се манипулират и наместват така, както клиентът иска.

 

Публикувано От Svetlin Simeonov