Най-добрите часовници със световно време в света

4
307
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Най-добрите часовници със световно време в света

Часовниците, показващи много часови зони, се превръщат в естествен избор на часовник от хората, които пътуват много. Пътуването е част от историята на марката часовници Vacheron Constantin, откакто нейния основател Jean-Marc Vacheron решил да направи джобен часовник с механизъм, показващ интернационално време, който дебютирал през 1932 година. Трансформацията в ръчен часовник отнела 15 години, но за точна година на първия часовник със световно време се смята 1947 г., която се смята за възлова в историята не само на компанията, а и за часовникарството изобщо. Когато Patrimony Traditionnelle World Time бил представен на изложението SIHH, хората веднага започнали да говорят за него. Първият часовник на Vacheron Constantin със световно време показвал часа в 37 часови зони. Направата на механизма на часовника отнел три години. Ключовият елемент бил добавен и към екстериора на самия механизъм в процеп в неговата периферия. Едно от основните предизвикателства било да се нагодят всички часови зони. Директорът на марката часовници обяснява, че това е било трудна задача, която довела до изобретяване на ново технологично понятие, което позволява на потребителя да настрои прецизно часовника във всяка част на света. Това изобретение е повече от комплекс, т.к. всички индикатори се настройват посредством коронката, улеснявайки употребата на този високотехнологичен часовник. Това механично постижение е представено на три циферблата. Средният циферблат показва изобразяване деня и нощта с различни сенки, вторият показва т.нар. Lambert projector карта и имената на градовете, а третият външен ринг – минутите и часовете. Избраното време е поставено на черен триъгълник върху циферблата и се разчита чрез стрелките на часовника, които са заобиколени от 24-часов диск. Така времето в останалите 36 часови зони се вижда едновременно.
Друг модел от тези иновативни часовници със световно време е постижение на марка часовници Cartier с техният часовник Calibre de Cartier Multiple Time Zone. Този ъпдейт е от 2011 г. и неговите характеристика са: показване на часа в текущата часове зона с индикации за ден и нощ, времето по време на път, възможност за настройка на лятно време (daylight saving), както и функция, която показва разликата между две избрани часови зони. За да се избегне претрупването и безпорядъка по циферблата, градовете са представени отстрани на часовника.
Седем години е отнело това постижение за престижната швейцарска марка часовници Francois-Paul Journe, докато намерят концепцията, която да позволи на потребителите лесно да различават различните часове на световното време. Резултатът е часовникът F. P. Journe Octa UTC, който показва 24 часови зони според географското местоположение, включващи зимно и лятно часово време, като всичко това е представено с дизайн върху цветно въртящо се земно кълбо. Тази карта позволява всеки регион да бъде представен. Потребителят може реално да види света и да използва картата на света, за да индикира часа в съответния регион или да настрои времето на времето на 24-часовия циферблат и така да види часа в съответния регион, който се индикира автоматично.
Breguet е марка, известна и престижна не само като марка, създала първият механичен ръчен часовник в света, но и с изящните часовници, които са истинска ценност в часовникарството от създаването на марката до днес. Тя може да се похвали и с направата на часовника Classique 5717 Hora Mundi – най-умният и полезен часовник със световно време. Той показва часовите зони и синхронизира датата, както и функцията ден и нощ. С натискането на коронката се показва на дисплея се показва градът в прозорче на позицията на 6 часа. Вниманието на Breguet към детайла е показано и върху циферблата, който показва в три версии континентите Америка, Европа и Африка, или Азия и Океания, ръчно гравирани в златисто, което ги отличава от останалата сиво-синя част на циферблата, която представя океана.
Серията часовници aeger LeCoultre AMVOX е създадена с дизайн, който се асоциира с Aston Martin и моторните спортове. Моделът AMVOX5 World Chronograph LMP1 комбинира традиционните функции на хронограф с 24 часови зони. За дамите са помислили Girard-Perregaux с модерен и луксозен дамски часовник със световно време. Този дамски часовник е със стилна бяла каишка.
Мегамол www.chasovnici-bg.com

Google