Той купи тази старинна ракла на разпродажба за без пари, но това, което откри вътре… (видео)

1
316
Добави коментар
slavchev
slavchev

След като прочетете тази история, със сигурност ще ви се прииска да се насочите към първата гаражна разпродажба, която видите.

Нещо невероятно се случило на 67-годишния Емил Кнодел. Мъжът купил стара ракла на дворна разпродажба в Белвил, Тексас. Той веднага забелязал интересната мебел заради мраморния капак и красива дърворезба. Когато продавачът му казал, че раклата е на 125 години, Емил веднага си помислил, че е открадната.

Цената дори била намалена на $100, тъй като вече трети ден никой не обръщал внимание на старинната мебел. Емил я купил без да се двоуми. Изобщо не предполагал, че ще се окаже, че е получил много повече от това, за което се е спазарил…

Емил отнесъл раклата в дома си и когато с негов приятел я наклонили настрани, за да я поставят в стаята, чули дрънчене от едно от чекмеджетата. Отворили всички отделения и те се оказали празни, но в крайна сметка открили, че старата мебел има тайно отделение на дъното си, което било пълно с бижута, диаманти, пари в брой и спомени от периода на Гражданската война.

Емил не се обърнал към експерт за оценка на съкровището, но веднага си личало, че стойността му е сериозна.

Какво направил той обаче? Вместо да продаде всичко и да прибере парите, Емил направил нещо изключително достойно. Такава постъпка дори не би хрумнала на повечето хора. Обадил се на продавача и му върнал съкровището.

Оказало се, че старинната ракла му била завещана от неговите баба и дядо и той е нямал никаква представа, че има тайно отделение. Макар и с помощ, все пак е научил за завещаното си съкровище.

Източник: Канал 3

[Total: 0    Average: 0/5]