Ще подаде ли Бойко Борисов оставка? Цецка Цачева остава на второ място след Румен Радев!

1
374
Добави коментар
slavchev
slavchev

Преди броени секунди станаха ясни предварителните данни от президентските избори, като Нова телевизия съобщиха, че според екзитпола на Алфа рисърч, победител е кандидатът на инициативния комитет – генерал Румен Радев, който печели 24.8% от избирателният вот.

Цецка Цачева остава на второ място с 23.5%, което означава, че ще има балотаж, но по-важното тук е, дали премиерът Бойко Борисов ще удържи на думата си и ще подаде оставка. Както може би добре си спомняте, той бе обещал, че ако неговият кандидат за президент не е на първо място още от първи тур, той ще разпусне правителството, което предстои да разберем дали ще се случи.

На трето място остава кандидатът на Обединените патриоти – Красимир Каракачанов с 13.6%, следван от Веселин Марешки с 8.3%, Трайчо Трайков с 7.1%, Пламен Орешарски с 6.9%, не подкрепям никого с 6.2%, Ивайло Калфин с 3.8% и Татяна Дончева с 2.1%.

Все пак сме длъжни да отбележим, че това са предварителни резултати и е възможно да има промяна в процентите, тъй като в доста райони, а и извън България, изборният ден продължава, заради абсурдната организация на изборите и чакането с часове пред секциите.

Ще подаде ли Бойко Борисов оставка?

[Total: 1    Average: 5/5]