Моторни триони Stihl MS 181 – представяне

1
336
Добави коментар
agrokom
agrokom

Благодарение на ниското си тегло – само 4.3 кг и голямата си мощност – 2 к.с., тези моторни триони са много подходящи за кастрене на дръвчета. Моторните триони са оборудвани с иновативна филтрираща система с предфилтър. Двигател с 2 MIX технология е с до 20 % намален разход на гориво и намалено ниво на отпадните газове с до 70%. С моторния трион MS 181 може да се повалят и дървета, но с малък диаметър до 35 см.

Моторните триони Stihl MS 181 притежават 4-канална технология на цилиндъра.

Това е технология с четири преливни канала, чрез които се завихря горивната смес преди момента на запалване, което от своя страна води до оптимално изгаряне на горивото и в голяма степен повишаване на ефективността на двигателя, от там и на моторния трион. Резултатът е на лице – намален разход на гориво и увеличен въртящ момент в голям диапазон на оборотите.

Моторните триони Stihl MS 181 са оборудвани с нова антивибрационна система.

Изключително силните вибрации на които са подложени моторните триони, могат да доведат травми на резача или до влошено оросяване на ръцете, което принуждава Stihl да разработи още по ефективна антивибрационна система чрез използването на пружини и оптимизиране на конструкцията. По този начин вибрациите, които се придават от двигателя, шината и веригата на тези места, на които се захваща машината, са сведени до минимум.

Иновативна, дълготрайна филтрираща система Stihl с предфилтриране.

При тази система за филтриране по-големите и по-тежките частици от прах се отделят още при предфилтрирането, като по този начин значително се облекчава същинския филтър. Благодарение на тази филтрираща система може да работите с моторния трион по-дълго време, преди да се наложи неговото почистване в сравнение с предходните модели моторни триони. Това от друга страна гарантира и значително по-дълга експлоатация на въздушния филтър.

Нов двигател на Stihl с технология 2-MIX.

Двигателя с такава технология има с 20% намален разход на гориво, както и намалени вредни емисии с до 70% в сравнение на предходните двигатели на моторните триони, използвани от Stihl без тази технология.

Еднолостово управление на моторните триони.

Функциите на моторния трион – студен, топъл старт, изгасяне и привеждане в работно положение се управляват само с един лост, което осигурява комфортна и безопастна работа, тъй като това позволява дясната ръка на резача да държи винаги ръкохватката.

Компенсатор на карбуратора.

Неговата роля се състои в това (регулираща система намираща се в карбуратора), че при увеличаване на замърсяването на въздушния филтър мощност, ниво вредни емисии и разход на гориво остават непроменени за дълъг времеви период. Въздушният филтър може да се почисти чак тогава, когато е налице осезаем спад на мощността. С това се гарантират много дълги интервали на работа без поддръжка на моторните триони.

Странично и бързо обтягане на веригата на моторните триони.

Удобно опъване на веригата чрез винт, който се регулира от капака на водещото колело. Разположения по този начин обтягащ болт не позволява пряк контакт на ръката с веригата и зъбната опора.

Система Ematic на Stihl.

Системата Ematic е съвкупност от няколко компонента –   Ematic S или шина Ematic, верига Oilomatic и надеждна маслена помпа. Специално конструираните шина и верига, гарантират достигането на маслото до всички места, нуждаещи се от смазване и по този начин спада разходът на масло с до 50%.

Моторните триони Stihl MS 181 са оборудвани и с капачки с клип система.

Специално конструираните капачки на масления и горивния резервоари се отварят и затварят много лесно, без необходимостта на допълнителни инструменти, което улеснява и намалява времето за зареждане на бензин и масло.