Терапия срещу Хеликобактер Пилори при основно заболяване Склеродермия

5
345
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Хеликобактер Пилори – Част ІІІ

ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ – Приложение на ЗРХТ (при основно заболяване – Склеродермия) ЗРХТ – защитно-регенеративна хранителна терапия Част 3

инж. химик Анатоли Стоянов – [email protected]

В настоящата статия описваме резултатите от продължаващата ЗРХТ при Е.М. – хеликобактерен гастрит съпътстващ основно заболяване склеродермия. В подхода на ЗРХТ към този не лек случай, като първоначална фаза бе подмяната на четиригодишното приложение на кортикостероида Медрол с наши силни противовъзпалителни препарати – АТС 104 и 104-№2 (нямащи опасни странични влияния, както и овладяването на възпалителните и деструктуиращите процеси от жизнедеятелността на хеликобактер. За целта – наред с голямата гама спомагателни препарати/основно микроелементи, витамини, общо укрепващи), бе започното приложение на антихеликобактерния препарат АТС 101 Х+ , като при него бе вложен и компонента за дълбоко проникване и стимулиране регенерацията на съединителната тъкан. Паралелно се прилагаха и препаратите ни за регенерация на лигавичните тъкани, за стимулиране работата на надбъбречните жлези, за защита на лигавиците.

Спрямо 08.11.2016 г растежа на хеликобактер бе задържан, Медрол не се прилага вече повече от 30 дена, състоянието на Е.М. е дори много по-добро. През този период Е.М. прекара продължително не леко вирусно заболяване, а при изискваните контроли се установи и сериозно обсеменяване на урината с Ентеробактер. Ведната бе приложена терапията по ЗРХТ с нашия антиентеробактерен препарат АНАЗИН 100 – съвместно с ординарен антибиотик. При контролата на урината резултата е повече от добър – урината е стерилна. Но това, не е първата употреба на Аназин 100 – прилаган е за първи път при тежка, комбинирана уринарна инфекция -случай при А.Д.

Защо се спираме така побробно на описаното по-горе? Причината е преди всичко в теоретичната основа на ЗРХТ спрямо болестите с неуточнен 100%-ов автоимунен характер. За нас всяко непремахнато в най-висока степен бактериално възпаление или просто обсемененост – при съпътстващи вирусни заболявания, е потенциален провокатор на нерегламентирани имунни отговори към тъканите – особено ако има и ерозирали, поразени лигавични повърхности.

Считано от 07.11.2016 ЗРХТ премина в свръх активната си фаза и към основното заболяване – склеродермията. Временно се приложи АРТРИОН 100 – за ставните проблеми, АТС 103 – общоукрепващ и стимулиращ регенерацията на чревните власинки. Започна приложението на новият ни препарат АТС 200 – с дълбоко проникване, АТС 101 Х+ (антихеликобактерен) премина от дълбокопроникваща на силно прилепваща по лигавиците основа, продължава употребата на регенератора АТС 100, цикатридния АТС 102, противовъзпалителните АТС 104 104-№ 2, стимулирането на надбъбречните жлези – ПРОТЕКТ 100 НЖ, 104 – № 4 /защита на лигавиците/. Съпътстващите препарати бяха коригирани по дози и вид. Също така ЗРХТ започна да навлиза във втората си основна фаза (спрямо склеродермията) постепенното, плавно премахване на имуносупресора МЕТОТРЕКСАТ – чрез заместването му с нямащия имуносупресивни свойства АТС 200 и прецизно, нарастващо по конкретика усилване, първоначално на лимфната система (наши препарати – Анастема 100, Протект 100 ЛС).

Работата по ерадикацията на хеликобактер пилори е от изключително значение за успешната терапия по отношение на склеродермията. Модификацията на АТС 101Х+ – вариант със силно прилепваща по лигавицата база е следващата ни стъпка в справянето с проблема Хеликобактер пилори. Контрола ще бъде пусната към 03.12.2016г. От тази статия нататък ще публикуваме и в нов раздел – СКЛЕРОДЕРМИЯ, отделни статии, засягащи само терапията ЗРХТ спрямо склеродермия. В раздел Хеликобактер целево ще даваме резултатите и развиетието на ЗРХТ при ерадикацията на Хеликобактер – случаите на Е.М. и Н.К .

Предстояща е контролата при Н.К – резултатите веднага ще бъдат публикувани в статия Хеликобактер пилори – част 4.