Часовници с черепи

5
836
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Часовници с черепи

Много луксозни марки имат поне един модел скелетон в техните колекции, но някои стигат и по-далеч, като представят и модели с череп, изобразен върху циферблата, а някои са направени като скелетони като част от самия механизъм. Несъмнено това е изображение, което придава хард външен вид, независимо върху какво е експониран. Ето пет примера са атрактивни часовници с изображение на череп.
Часовникът с череп на марката Romain Jerome е бил вдъхновен от работата на художника John M. Armleder, в чиято работа този мотив е запазена марка. Часовникарската къща и Armleder си сътрудничат, за да създадат колекзия от 10 уникални модела, всички носещи изображение на череп.
Моделът Richard Mille’s RM 052 Skull е лимитирано издание от 21 екземпляра. Часовникът е с цена $500,000, като акцент в дизайна е скелетонизиран череп от титан, интегриран в механизма, а горната и долната челюст държат рубинения камък на турбийона. Четирите моста, който свързват механизма с корпуса също са тематични, имитиращи кръстосани кости.

Perrelet също имат часовник с череп сред техните серии от турбинни часовници, известни въртяща се перка върху циферблата. Моделът Turbine Toxic Special Edition носи образа на череп и кости, видими, когато колелото с 12 спици се върти, като по този начин захранва автоматичното движение Perrelet P-331 Double Rotor. Мъжкият вариант е инкрустиран с 210 диаманта, а дамският вариант – със 155 диаманта.
Модел BR 01 Airborne на производителя Bell &Ross представлява часовник с неоново светещ в тъмнина образ на череп на циферблата. The BR 01 Airborne е изработен в памет на храбрите войници, участвали във Втората световна война особено на парашутистите от Американските въздушни дивизии. Черепът е една от емблемите, които те носят на униформите си като символ на смелост в лицето на смъртта.
Hublot Classic Fusion Tourbillon Skull има корпус от ултралек и същевременно ултраздрав алуминий с керамично покритие. Мостовете на скелетонизирания механизъм са оформени като кости, а турбийонът е във формата на череп. Тези компоненти са претъпели специално лазерно обработване, за да се създаде 3D форма на тези изображения.
Освен луксозните марки от скъпия клас, брандовете от среден клас също имат модели на часовници с череп за любителите на това изображение. Дизайнерската марка на бижута и часовници Police също презентира подобни – това са моделите PL 14385 и PL 14637. Часовниците са с изчистен дизайн, тъй като акцентът пада върху изображението на череп на целия циферблат, при който е използвана техника за винтидж ефект на образа. Тези мъжки модели Police се предлагат в черен вариант, с розово злато, каишка в кафяв или черен цвят.

Мегамол за часовници www.Chasovnici-bg.com

Google