Хиляди американци излязоха на протест срещу Тръмп

1
315
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Хиляди американци излязоха на протест срещу победителя в президентските избори в САЩ – Доналд Тръмп. Лозунгите им бяха “Това не е моят президент”, “Да победим расизма”, “Да изхвърлим Тръмп”, а на някои от плакатите се появиха и доста провокиращите “Линкълн би се срамувал” и “Кампанията на Тръмп е нехуманна”.

Протести от този тип имаше в повечето по-големи градове на страната. Във Вашингтон проявата стигна до оградата на Белия дом. Протести имаше и в Лос Анджелис, Бостън, Ню Йорк и др. Демонстрантите се обявиха срещу крайната политика на бъдещия 45-и президент по някои въпроси като имиграцията, например. Много от излезлите на улицата да протестират асоциираха новоизбрания си президент с руския държавен глава Владимир Путин.

Протестиращите наблегнаха и на личността на Тръмп, чието име напоследък се оказа във вихъра на скандали, свързани със сексуален тормоз, и неговите коментари по отношение на жените, чужденците, цветнокожите и др.

Против Тръмп и победата му се обявиха и много от популярните лица на Америка, сред които Лейди Гага, която бе една от откритите поддръжници на Хилъри Клинтън, Джим Кери, който нарече Тръмп “Клоун – Убиец” в карикатура, Майли Сайръс, Крис Евънс, Барбара Стрейзънд, Шер, Упи Голдбърг и други.