Десислава – новата първа дама на България

2
350
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Втората съпруга на Румен Радев движеше кампанията му и подгряваше вота с метъл парчета във „Фейсбук“ – но генералът от резерва я описва като почитателка и на класическата музика

Имаме си вече първа дама, ликуват светските издания след избора на Румен Радев за президент. Причината – съпругата на настоящия държавен глава Росен Плевнелиев цели пет години отказваше да изпълнява тази церемониална функция.

Всъщност една от приликите между генерала от резерва и новоизбрания американски президент Доналд Тръмп са именно съпругите. И двамата имат развод зад гърба си (милиардеът дори два), а новите им половинки са почти връстнички.

Виж още: Седем факта за Мелания – балканската съпруга на Доналд Тръмп

Десислава Генчева е омъжена за Радев отскоро, едва от лятото, поради което жълтата преса първоначално я нарочи за негова любовница.

През януари й предстои да влезе в ролята, която досега са изпълнявали Станка Желева, Антонина Стоянова (увековечена, според злите езици, в романа и филма „Мисия Лондон“) и Зорка Първанова.

Пиар и маркетолог по професия, тя работи в пресцентъра на ВВС, докато той е техен командир, а после движи успешната му предизборна кампания за „Дондуков“ 2.

Новата първа дама също има развод зад гърба си – с депутата от „БСП Лява България“ Георги Свиленски. Децата им са общо три – двете от първия му брак (Георги и Дарина, на 13 и 15 години) и нейният пораснал син, волейболист.

Медиите я нарочиха за хевиметъл фенка, след като преди балотажа пускаше във „Фейсбук“ тежък рок, а след новината за победата написа:

„Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено, когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!“ – и илюстрира този постинг с песента The Crown and the Ring на Manowar.

Самият Радев, който като малък е учил класическа китара, споделя, че покрай нея слуша и класическа музика, ходят и на опера. В интервю от лятото пред Валерия Велева в Епицентър.бг той казва за Деси:

„Тя е много непринуден човек. Има една слабост – прекалено умна е за съпруга. Не търпи лицемерие. Надушва фалша от километри, в това отношение радарът й е изключително прецизен. Понякога трудно се съжителства със силен характер, но си струва!“

А на въпроса какво е харесала в него тя отговаря: „Може ли да се обясни?! Въпрос на химия е, според мен. Важното е, че намирам вътрешен мир с него. Това е човекът, който ме допълва и завършва. Много ми харесва, че той има идея за макрорамката в живота, има генерален поглед за нещата, не влиза в детайлите, както аз го правя, има хоризонт напред и следва посоката. Дори да изглеждат понякога нелогични, постъпките му всъщност се оказват верни и точни.“

Хората от армията са може би най-големите идеалисти в нашето общество – те дават клетва пред родината и не изневеряват на нея в годините, коментира още Десислава.

Като любима обща песен двамата посочват дуета на Ерос Рамацоти и Анастейжа I Belong To You (Il Ritmo Della Passione)

Източник: По материали от „24 часа“, Епицентър.бг, „Галерия“