Тервел Пулев дебютира на професионалния ринг на 3 декември

1
303
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Тогава в зала „Арена Армеец“ е и двубоят на брат му Кубрат за интеркониненталната титла на WBA

Тервел Пулев прави професионалния си дебют на 3 декември в столичната зала „Арена Армеец“. Тогава е и галавечерта, в която по-големия му брат Кубрат Пулев излиза на ринга срещу „нигерийския кошмар“ Самюел Питър в сблъсък за интеркониненталната титла на WBA в тежка категория.

Тервел влиза в платените редици след успешна кариера като аматьор, която включва бронзов медал от олимпийските игри Лондон 2012, когато двамата братя станаха спортисти на годината, и сребро от европейското първенство по бокс в Москва през 2010 г.

33-годишният Тервел се надява да пренесе тези успехи и в професионалната си кариера, като се присъединява към историческото шоу на брат си Кубрат на родна земя. По-малкият от братята Пулеви ще се бие в полутежка категория срещу все още неназован опонент.

„С нетърпениe очаквам професионалния си дебют – коментира Тервел. – Това ще е много специално събитие за мен и се вълнувам, че ще се боксирам редом с брат си като част от това историческо събитие за българския бокс. Тренирам здраво и обещавам да зарадвам феновете със запомнящ се мач. За мен е голяма чест да представлявам родината си. Кубрат и аз ще накараме България да се гордее с две страхотни победи!“.

Промоутърът Кале Зауерланд посреща новината с радост и изразява увереност, че Тервел ще е страхотно допълниение към шоуто, в което ще има още пет мача. Той е страхотен боксьор като брат си и ще е вълнуващо допълнение към шоуто, казва Зауерланд.

Коронният сблъсък е между Кубрат и Питър, като поясът дава допълнителна тежест на и без това титаничната битка между сегашния европейски първенец и бившия световен шампион на Световния боксов съвет (WBC).

„Поясът за интерконтиненталната титла на WBA е престижна титла, която ще увеличи шансовете на победителя да стане световен шампион. Кубрат вече е водещият претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), но завоюването на този пояс ще подобри класирането му в WBA и ще го доближи повече до още едно предизвикателство за световната титла“, обяснява промоутърът.

Сред предишните носители на интерконтиненталната титла на WBA са бившите световни шампиони братята Кличко, Николай Валуев и Дейвид Хей.

Билетите за „Нощта на шампионите“, в която Кубрат Пулев и Самюел Питър се конкурират за интерконтиненталната титла на WBA тежка категория, се разпространяват в мрежата на www.eventim.bg.

Източник: Нова телевизия