Робот нападна човек в Китай

1
296
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Робот започнал да разрушава щанд и при опит на служител да го неутрализира, просто минал през крака му и го ранил. Инцидентът станал на IT изложение в град Шънчжун, провинция Гуандун.

Машината, която по размерите и своята конструкция прилича на световноизвестният герой от „Междузвездни войни“ R2-D2, е замислена за обучението на деца и за развлечение на посетители.

Остават неясни причините за „бунта на машината“. Оставеният без надзор робот започнал да разрушава щанда, и когато един от служителите се опитал да го спре, роботът минал през крака на човека и го наранил.

Тежестта на разбунтувалия се „изкуствен интелект“ била достатъчна, за да причини сериозно нараняване. Поради тази причина жертвата трябвало да получи спешна помощ, но тъй като не можела да се движи сама, се наложило да бъде използвана носилка.Създателите на новия „терминатор“ не могли да обяснят поведението му. По техните думи роботът е предназначен за игри с деца между 4 и 12 години.

Във връзка с инцидента започнали шеги дали инцидентът не е пример за „началото на края на човешката цивилизация“ и трябва ли да се очаква появата от бъдещето на Сара Конър или някой, подобен на нея, за да се намери „командващ съпротивата“ в предстоящата война с машините.