Хамали за почистване и извозване на отпадъци в София

1
353
Добави коментар
traiki333
traiki333

Всички дейности, които извършваме в ежедневието си, са свързани с генерирането на някакъв боклук. Разбира се всички отпадъци трябва да се събират и извозват своевременно на подходящите за целта сметища, както и по подходящия начин, така че да не се допуска замърсяване на околната среда.

Основното, към което е необходимо да се стремите,  е да правите възможно най- малко боклук. Не купувайте агресивни препарати за почистване. Старайте се да използвате естествени продукти, които ще ви помогнат да почистите достатъчно добре.

Купувайте толкова храна, колкото можете да изядете. Същото се отнася и за всичко, което купувате. Съхранявайте покупките по указаните инструкции.

Рециклирайте и изхвърляйте опасните отпадъци на пригодените за това места.

В повечето случаи с извозването на отпадъците се занимава упълномощена за това общинска фирма. Отпадъците се събират в подходящи за това контейнери, които в определени интервали от деня се изпразват със специална техника и се извозват до сметището.

Има определени правила за събирането и извозването на различните видове отпадъци.

Мебели и по- обемисти предмети

Обемисти предмети са дивани, столове, битови предмети, осветителни, дървен материал и т.н., които не се побират в контейнера за битови отпадъци.

За извозването на такива отпадъци можете да се обърнете към хамалите. Бригадата ще пристигне на посочения от вас адрес и ще натовари отпадъците на подходящ за целта превоз, за да ги извози до сметището. Един пикап може да събере до 5 броя подобни обемисти предмети.

Техника

За вас може всичко да е само отпадък, но определено техниката не трябва да се изхвърля на сметището при останалите битови отпадъци. Причината за това е, опасността от замърсяване на околната среда. Затова, когато имате печка, хладилник, телевизор или някаква друга домакинска техника, в никакъв случай не я оставяйте в контейнера за битови отпадъци пред блока. Обадете се на бригада хамали, които ще извозят вредните отпадъци за рециклиране. Съществуват специални депа, които поемат всички такива отпадъци.

Бихте могли да закарате бялата техника до специализираните пунктове за изкупуване, но сами трябва да се погрижите за транспортирането на уредите.

 Градински отпадъци

Същото се отнася и за боклука, който сте генерирали при почистването на двора или градината си. Ако сте повикали бригада хамали за изхвърляне с извозване на отпадъци, те ще почистят двора ви и ще извозят всички отпадъци от него на предназначените за това места. Всичко това влиза в цената на услугата. Можете да им се обадите и само за извозването на боклуците. Не рискувайте да зарежете всичко на улицата край дома си. Така ще си навлечете солена глоба, а и не е естетично да замърсявате улицата, на която живеете.

Строителни отпадъци

Когато правите ремонт, предвидете факта, че ще генерирате огромно количество отпадъци. Затова се обадете на хамалите. Те ще ви снабдят с необходимия контейнер, подходящ за събиране на строителни отпадъци. След като бъде напълнен, ще го извозят на подходящото за целта сметище. Цимент, бетонни късове, теракот и керамика, гипс и всякакви строителни материали нямат място в контейнера за битови отпадъци нито на улицата.  Общинските инспектори няма да закъснеят с глобите.

Изхвърляйте отпадъците разделно. Така ще улесните себе си, фирмата за извозване на битовите отпадъци, хамалите, които ще дойдат да извозят специализираните отпадъци от дома ви.