Генерал Кирчо Киров: Ислямска държава има структури в Косово, Албания и Македония!

1
325
Добави коментар
slavchev
slavchev

Без съмнение на територията на Косово имаме организационна структура на „Ислямска държава“ с нейните разклонения в Албания и Македония. Това каза пред „Фокус“ ген. Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба.

По думите му радикализирането на големи маси хора в непосредствена близост до границите ни е заплаха за националната сигурност, влияе на радикализиране на етническите групи и у нас. „Не е само точка или клетка за подкрепяща дейност, а това е разкрита структура, която си е поставяла други цели. На първо място привличане на идеите на радикалния ислям и на огромни маси от хора.

Виждаме, че една голяма част от близо 2 млн. население на Албания, което е изключително младо, защото там средната възраст е около 26 години, и има привличане на тези огромни маси от хора към идеите на радикалния ислям. Впоследствие на базата на това радикализиране, тези хора биха могли да бъдат използвани за различни цели и за извършване на терористична дейност на територията на европейските държави.

Знаем, че през 2014 година бяха идентифицирани двама косовари като извършители на терористични актове извън територията на Балканския полуостров“, поясни ген. Киров. Той коментира, че на територията на Балканите в близост на нашите граници има проислямски ядра, но процесът на формиране и доста по-дълъг.

Източник: Блиц

[Total: 1    Average: 5/5]