Ulysse Nardin Automatic – животът е шарен

3
318
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Ulysse Nardin Automatic – животът е шарен

Времената, когато часовникарската индустрия гледаше отвисоко на гумените цветни Fashion изпълнения с привкус от диското, отминаха безвъзвратно. Всъщност не само че отминаха, но производителите започнаха да правят елегантни и стилни дамски модели с пъстри каишки от модерни хай-тек материали, и отгоре на всичко да ги съчетават с диаманти. Така написано, това звучи доста безмилостен кич, но просто вижте снимките, които сме подбрали, и ще се убедите сами, че подобно съчетание никак не заслужава да бъде анатемосано.
Това лято пазарът на часовниците сякаш избухна във феерия от ярки цветове. Напоследък толкова се бяхме отплеснали по света на механиката и усложненията, че забравихме простичките удоволствия като това, да се насладиш на цветовете на дъгата. Така че и най-заклетите сноби вече украсяват ръката си с часовник с гумена каишка в електриков цвят. Ако в недалечното минало това описание се свързваше с ниския ценови сегмент и евтините китайски копия на часовници, днес елитните ателиета залитнаха по крещящата диско мода. А и понякога се оказва, че гумата е далеч по-удобна за поддържане.
Почти в самото начало на лятото часовникарите от Ulysse Nardin си спомниха какво е усещането за жена, цветове, слънце, лято и наслади, и предложиха цветна дамска серия за любителките на водолазния спорт. С нея правят елегантен реверанс към хубавото време, безгрижните партита край морето и градинските събирания със семейството и приятелите. Ярко жълто, наситено ягодово, успокояващо лавандулово, бебешко синьо, това трио ще добави нов акцент към тоалета на всяка модерна и смела жена.
Иначе казано, колекцията Ulysse Nardin Automatic Lady Diver Color е за дамите, които предпочитат да поведат стадото и отчетливо да наложат собствения си стил, откроявайки се с ярко оперение сред останалите представителки на нежния пол. Но под тези папагалски цветове туптят изящни механизми, а в циферблатите се усещат доста заемки от бижутерията, стилна и подходяща за всяка ситуация.
Ако окраските на дъгата не ви допадат, серията Lady Diver Color разполага и с черно-бяла линия. Независимо с цвят или без, всички дамски модели са със самонавиващи се от движението на ръката механизми (Automatic Movement), чиито ротор е оставен на показ на задния прозрачен капак на часовниците. Освен на цветовото разнообразие производителите са наблегнали и на възможностите за метала, от който е изработен корпусът. Съответно купувачите могат да избират между вариант от неръждаема стомана или 18-каратово розово злато, а комбинациите за циферблата са наистина безброй, но неизменно се изразяват с противопоставянето – със или без диаманти. Тези уникални механични дамски часовници са изработени ръчно и са направени, за да бъдат издръжливи.
Синтез и глобализация, това се отнася вече не само за храната и комуникациите, всъщност те царят неизменно във всички аспекти на съвременния начин на живот. Дамската колекция Lady Diver представлява съвършено сливане на стила и ценностите на съвременната жена.
А дамата водолаз е все така спортно-изискана. Представете си само края на напрегнат работен ден, докато спортувате, вашият часовник отмерва минутите на идващата вечер. Луната изгрява на един различен, може би шарен хоризонт и стрелките отбелязват, че е време за коктейл, а Lady Diver се превръща в едно съвършено механично бижу, подходящо за всякакви случаи.
Мегамол www.chasovnici-bg.com

Източник: списание Prime Time

Google