Грузия спечели Детската Евровизия 2016. Нашата Лидия се класира на 9-то място

2
404
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър БНТ / победителката Мариам от Грузия

Грузия стана големият победител на песенния конкурс детска Евровизия, провел се тази вечер във Валета, столицата на Малта. Малката Мариам Мамадашвили събра най-много гласове, следвана от Армения с изпълнители Анахит Адамян и Мери Варданян и Италия на трето място с Фиама Боча.

Лидия Ганева се представи блестящо при изпълнението на песента си „Вълшебен ден“ по време на финала на детската Евровизия, но въпреки това остана 9-та в класацията. Малката българка изпълни безупречно дори високите тонове от песента си. Тя показа добра хореография и професионално поведение на сцената. Накрая благодари и пожела на всички “Вълшебен ден” на английски език.

С решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия, зрителският вот отпада и бе заменен от гласуване на две международни журита – професионално и детско, с по пет члена от всяка участваща страна. Експертна група от трима членове оценяваше изпълнителите в конкурса по време на финалния концерт.