Нови успехи на младите бургаски математици, този път в Индонезия

2
302
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаски математици спечелиха два бронзови медала и две награди за 4-то място на 13-ата Международна олимпиада по математика и науки (IMSO 2016). Състезанието се проведе в Индонезия, в дните между 9 и 13-и ноември.

За първи път в този форум взеха участие ученици от България – възпитаници на ППМГ “Акад. Никола Обрешков” – Бургас – Цветелина Илиева, Михаела Костадинова, Иванина Кошничарова и Стефан Стратев, с ръководител Динко Раднев.

Четиримата математици от 6-ти клас се представиха отлично, като се завърнаха в България с два бронзови медала – на Цветелина и Михаела – и две награди Merit (награда за 4-то място) – на Иванина и Стефан. Постижението е още по-ценно поради това, че децата трябваше да работят изцяло на английски език, който е роден за голяма част от участниците.

Състезанието е индивидуално. Провежда се в два дни, в три различни математически надпревари – Mathematics Short Answer, Mathematics Essay и Mathematics Exploration. След това се прави класиране във всяка дисциплина, а накрая – общо класиране.