SEO: Значението на мобилното индексиране за вашия онлайн магазин

2
310
Добави коментар
Glushkov
Glushkov

Автор: Редактор „Онлайн Магазини от RAZ“

– ноември, 23rd 2016

Преди две седмици Google започнаха да експериментират мобилно идексиране в търсачката. Това може да превърне мобилната версия на онлайн магазините в критично важна за класирането й в търсачката. Повечето от хората, които търсят информация в Google, използват мобилни устройства за целта. За да отговаря на мнозинството търсещите по-ефективно, търсачката започна да прави експеримент като анализира съдържанието на сайтовете с мобилна версия, за да определи класирането в резултатите.

Обяснено по-конкретно: това означава, че роботът на Google, който „сканира“ уеб страниците и събира експерименталния индекс, ще „гледа“ вашия онлайн магазин през мобилен браузър, вместо през десктоп браузър.

Какво ще виждат търсещите?

Традиционно досега десктоп версията на сайтовете е била използвана за определяне на класирането, дори когато съдържанието в мобилната версия се е различавало. Google експериментът цели да обработва с приоритет съдържанието, което мнозинството от потребителите ще виждат.

Ако вашият онлайн магазин няма мобилна версия, все още нямате повод за тревога. Пол Хар, гугъл инженер по класиране, сподели в туитър, че ще бъде изненадан, ако се появят сериозни ефекти от експеримента с индексирането в началния му етап. Но ако експериментът прерастне в статукво за Google, вашият онлайн магазин ще бъде пряко обвързан с качеството на мобилната си версия, за да получава добри резултати в търсенето. Ако нямате мобилна версия на онлайн магазина, може да се сблъскате с негативи, ако Google официално се фокусира върху индексирането на мобилни сайтове. Тествай дали твоя онлайн магазин разполага с мобилна версия.

Нямам мобилна версия, какво да направя?

Възможно най-бързо се обърнете към платформата за онлайн магазини, която ползвате. Поискайте да ви предложат условия за изработка на мобилна версия. Другият вариант е да смените услугата за онлайн магазини, която ползвате и да се обърнете към друга платформа, която предлага мобилна версия. RAZ.bg предлага безплатна мобилна версия за всеки, който си закупи онлайн магазин. Ако искате да отворите онлайн магазин с мобилна версия, свържете се с нас.

/изображение: http://joethegoatfarmer.com/

Tweet