Предколедна Екскурзия Виена – Будапеща с тръгване от Варна

31
355
Добави коментар
DSTours
DSTours

Автобусна екскурзия Виена и Будапеща с тръгване от Варна

 

 

Коледните базари на Виена и Будапеща: 22.12 – 27.12 2016

Предколедна екскурзия с тръгване от Варна

 

 

 

Екскурзия Виена и Будапеща – програма по дни:

 

1 ДЕН – 00.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I”. Спирка в Шумен – 01.30 ч, във Велико Търново в 03.30 ч, в Плевен в 05.30 ч. Късно вечерта – пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод – стария град, Катедралата, Рибарските кули, хълма Гелерт с цитаделата, Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела (периферен хотел). Вечеря и нощувка.

 

3 ДЕН – Закуска. Разглеждане на Виена – панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време за разходка из коледните базари на града.  Коледна вечеря  в ресторанта на хотела и нощувка.

 

4 Ден – Закуска и полудневна екскурзия до манастира „Св. Кръст” и до Баден – курортно градче в околностите на Виена. Следобед – възможност за самостоятелно посещение на музеи, посещение на Пратера и др. Вечеря и нощувка.

 

5 ДЕН – Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи: Хофбурга – императорските апартаменти, съкровищницата на Хабсбургите; Музея на изящните изкуства; Природонаучния музей, двореца Шьонбрун с екскурзовод (доплащане 26 лв + такса за вход). Около 19.00 ч . – отпътуване за България. Нощен преход.

 

6 ДЕН – Вечерта – пристигане във Варна.

 

Цената е на човек настанен в двойна стая. За допълнителна информация и резервации, или други оферти за  екскурзии до Виена, свържете се с нас!

 

Цената включва:

-Транспорт с луксозен автобус; – 1 Нощувка със закуска в Будапеща и 3 нощувки със закуски и вечери във Виена – Водач – придружител; – Екскурзоводско обслужване;

 

Цената не включва:

       – Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр. – Разглеждане на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български език; – Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);                              

 

 

 

 Дворецът Шьонбрун и градините му са сред най-посещаваните туристически атракции в Австрия. Дворецът възниква в края на XVII – началото на XVIII век, на мястото на ловни имперски гори. Там е имало и извор, който дава името на комплекса (Schönen Brunnen в превод от немски език „красив извор”). По време на управлението на Мария-Терезия (1740-1780 г.), е превърнат в лятна резиденция на императорския двор. Разполага с 1440 стаи, от които 40 са отворени за посещение – пищно обзаведени, с кристални полилеи, богато украсени с гоблени и картини. Една от атракциите в Шьонбрун е и първият зоопарк в света, открит през 1779 г. от съпруга на Мария-Терезия – Франц Лотарингски. Дворецът и градините са под закрилата на ЮНЕСКО, а богатият му интериор е своеобразен триумф на стила рококо от XVIII век. Групова цена за вход – 13€, деца от 6 до 18 г. – 8,50 €, отворен за посещения от 08,30 до 17,30 ч ;зоологическата градина на двореца- 16.50€, деца и пенсионери – 8 €, работи от 09,00 до 16,30 ч.

 

Мнение на турагента:

Комбинираната екскурзия до Виена и Будапеща е много добър вариант да посетите и разгледате аристократичните столици на Австрия и Унгария! Тръгването от Варна е основното предимство на програмата, както и множеството забележителности на Виена и Будапеща, които ще имате възможност да посетите. Дните около коледните празници са най-подходящото време да се насладите на красотата на Виена и Будапеща. Коледните базари и украса на Виена са едни от най-красивите в Европа..

 

Полезни връзки: Екскурзии | Екзотични екскурзии | Самолетни билети | Чартъри от Варна и Бургас | Хотели | Туристически услуги