Лазерното лечение на пародонтоза / пародонтит

1
342
Добави коментар
informationldonline
informationldonline

Фасетите са най-модерния и материал за решение на всички естетични дефекти и несъвършенства в усмивката. Те представляват порцеланови люспи, които се залепват по ветибуларните (предни) повърхнсти на зъбите. По този начин се подобрява естетиката и се постига естествена красота на усмивката. Използват се за козметични корекции при преоцветяване, отчупване на парченца, несъвършенства във формата зъбите и др. Фасетите са също така и атравматичен метод за преобразяване на дефектите в зъбната редица. Поставянето им само по видимите повърхности на зъбите налага минимално изпиляване и набраздяване на естествено съзъбие. Съвременните материали позволяват в някои случаи поставянето на керамични фасети да бъде извършо без изпиляване на естествените зъби.

Порцелановите фасети осигуряват максимално възпроизвеждане на естествените зъби. Предимство на порцелана пред материалите за бондинг изграждане е неговата стъклоподобна структура- т.е притежава прозрачност, вследствие на което залепената керамична фасета притежава естествената светлопропускливост на емайла.

Порцелановите фасети са устойчиви на оцветяване и не променят оптическите си свойства през годините. Значителн по дълга е и издръжливостта им в сравнения с тази на фотополимерните такива. 

Taгове: Кариес, Пародонтология, Възпалени венци, Кариесология, Пародонтоза, Кореново лечение, Зъбен камък заболяване, Детска стоматология, Пулпит, Имплантология, Периодонтит, Орална хирургия, Кисти, Обща анестезия, Разклащане на зъбите, Лечение на кариес, Гингивит, Лечение на пулпит, Абцес, Лечение на периодонтит, Лош дъх, Лечение на изтрити зъби, Естетична стоматология, Лечение на счупен зъб, Лазерна стоматология, Лечение на пародонтоза, Фасети, Бондинг, Избелване на зъби, Металокерамика.