СУ „Иван Вазов“ в Мездра – най-зеленото училище в страната

1
289
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Обикновено училищната униформа не е най-любимото нещо на учениците. В едно българско учебно заведение обаче тя не само радва децата, но е и достатъчна причина, за да му дадем титлата “най-зеленото училище в България”.

От тази учебна година, възпитаниците на СУ “Иван Вазов” – Мездра са облечени в ярко зелени тениски и пухкави горнища, създаващи свежест и настроение. Нещо повече, в същия нюанс ходят на работа и техните преподаватели. Цветът бил избран с помощта на децата и техните родители, предава БНТ.

110 деца от I до IV клас се обединиха около мотото “Еднакви в многообразието” и с удоволствие носят новите си униформи. Те включват два броя тениски – памучна и полиестерна, както и горнище от полар –  материя, предпазваща ги от студените температури, посочват от Община Мездра.

Част от финансирането на еднотипните екипи идва от родителите на учениците, които с радост приемат единността в облеклото на своите деца. Скоро униформите ще бъдат завършени с монограм на училището. Предстои и проектирането на официални костюми, с които децата ще ходят на училище по празници.

Името на града произлиза от турската дума “Мездрея”, която в превод означава “запустяло населено място”, показва справката ни. Е, малчуганите от СУ “Иван Вазов” определено оспорват това тълкуване.