Всяка зодия има подходяща порода куче – вижте кое най-много ви подхожда!

1
273
Добави коментар
slavchev
slavchev

Реклама:

Овен

Представителите на този знак се отличават със силен и упорит характер. Кучето, което най-добре им пасва, е ЧИХУАХУА . То изглежда мъничко, симпатично, хрисимо и безобидно. Само определението мъничко отговаря на истината. В реалността чихуахуа е силно и смело куче, готово да скочи дори на дог или овчарка. То е в състояние да накара цялата фамилия да се върти около него. За да не проявява агресия, към която по принцип е склонно, му трябва силна ръка и достоен противник. Какъвто е Овенът.

Телец

Родените под знака на Телец обичат компанията и се славят със своята безкрайна търпеливост. За тях подходящата порода с БИГЬЛ. Тези кучета са изключително верни и умеят да създават неразривна връзка със своя стопанин. Между Телец и бигъл съществува перфектен баланс. Тази порода се слави и с невероятната си адаптивност. Той лесно ще се впише във всяко семейство. Единственото, което трябва да предвидите, са по-честите разходки, от които има жизнена необхо­димост, за да изразходва енергията си.

Близнаци

Ако сте зодия Близнаци, то вие сте активни, обичате да спортувате и пъ­тувате. Съответно нямате нужда от куче, което само спи и яде. Подходя­щата порода за Близнаци трябва да е активна, динамична, атлетична и креативна. Тоест ДЖАК РЪСЕЛ ТЕРИЕР Той обича разходките, умее да прави наистина артистични бели, на които няма как да се разгневите и освен това има толкова сладка муцунка, че сте готови начаса да му простите всичко. В лицето, тоест муцуната, на джак ръсел териера Близнаците намират наистина идеалната сродна душа, пише Журнал за жената.

Рак

Представителите на този знак се славят като мирни и толерантни натури, които рядко избухват. Подходящото за тях куче трябва да е нежно и любвеобилно. Точно такова е АНГЛИЙСКИЯТ БУЛДОГ. Той може да изглежда страховит, но в действителност има златно сърце и прелива от любов. Освен това предпочита да си полежава, отколкото да тича по градинките, което пък идеално се вписва с представите на Рака за домашен любимец. И е най-добрият и най-верен приятел, който някога сте имали.

Лъв

Лъвовете са много горди и решителни натури, обичат да са в центъра на събитията и да привличат погледите. Много подходяща за вас е породата КАВАЛЕР КИНГ ЧАРЛЗ, с това куче ще се сработите бързо и лича симпатии, но в същото време е резервирано към околните и се подчинява единствено и само на стопанина си. Добре е да демонстрирате от време на време любовта си, защото кучето може да реши, че не се чувства достатъчно ценено и да се отчужди от вас.

Дева

Идеалното куче за Девата е ПУДЕЛЪТ. Той е способен на изключителна любов и вярност, точно каквато очаквате от едно куче. Освен това е много интелигентен и активен, лесно се адаптира и бързо ще се превърне в незаменим елемент от живота ви. Обучава се лесно, но за да спечелите доверието и любовта му, трябва всеки ден да бъдете с него. Ако проявите нехайство да обърнете повече внимание на някой друг в семейството, то бъдете сигурни, че ще усетите неговите зъби – и буквално, и преносно. Пуделът не обича да е №2.

Везни

Тази зодия се отличава с невероятното си усещане за хармония. Вие харесвате елегантността, простотата, стабилността. Допадат ви хора, които проявяват чувство за отговорност и се стремят към перфекционизъм. Същите изисквания имате и към кучето, което би ви станало домашен любимец. То трябва да притежава вродена елегантност, да бъде общително и да изглежда като куче все пак, а не като плюшена играчка. На тези условия идеално отговаря НЕМСКИЯТ ДОГ, нищо че е толкова голям.

Скорпион

Скорпионът обича да диктува положението. Ако ще има домашен любимец, той трябва да изпълнява команди, да умее да се подчинява, да е интелигентен и да разбира какво му се говори. Ако можеше и да говори… Такова куче е НЕМ­СКАТА ОВЧАРКА. Тя е умна, отдадена на стопанина си, с балансиран характер и освен това обожава да изпълнява различни задачи. Единственото, за което трябва наистина много да внимавате, е обучението й. Не е добра идея да научите кучето си на хитрост, тъй като това може да доведе до неприятни моменти.

Стрелец

Представителите на Стрелец са любопитни и предприемчиви. На този образ идеално отговаря ДАКЕЛЪТ Той е лоялно и игриво куче, обича физическата активност, а у дома е послушен и кротък. Тази порода е идеален другар, защото обича да проявява грижовност и внимание към стопанина си. Навън обаче е добре да показвате известна строгост и да не го оставяте да тича на далечни разстояния, каквато склонност има. Не е добра идея да го събирате с други породи, тъй като тогава става доста заядлив и буквално си търси белята.

Козирог

Ако сте родени под знака на Козирог, то имате нужда от куче, което бързо се привързва, харесва самотата и има безстрашно сърце. Такова куче е ДОБЕРМАНЪТ Той умее да влиза под кожата, обича да живее сред хармония и разбирателство, и няма нищо против да остане и цял ден сам. Готов е да защити с цената на живота си своето семейство. Задължително трябва да го обучите и то с учител, тъй като е податлив към агресия и лесно става неконтролируем. Но може да сте сигурни, че ще имате куче, което ви обича безапелационно.

Водолей

Водолеите обичат добрата компания и леките флиртове. МОПСЪТ е чудесен вариант за тази зодия. Той лесно ще ви придружава навсякъде, при това без да проявява капризи, просто защото обича да пътува. Освен това е верен приятел, който е в състояние да ви разбере дори без думи. Не на последно място – мопсът е една доста актуална в последно време порода, която ще бъде добра причина да се запознаете с интересни представители на другия пол, притежатели на същия вид кучета.

Риби

Рибите могат да бъдат много кротки и тихи, но също така хиперактивни. Това се дължи на двойнствената им природа. СЕТЕРЪТ идеално ще ги допълни. Той има стилен външен вид, а и върви с допълнителни екстри: обич, надеждност, игривост. Последното е много добра алтернатива за Рибите, които обичат разходките сред природа. Със сетер в парка определено няма да ви е никак скучно. Всъщност и у дома той може да бъде много игрив и умерено пакостлив, за което трябва да внимавате и да се научите да го укротявате.

Източник: Po-krasivi.net

[Total: 1    Average: 5/5]