Загина внучката на милиардера Платон Лебедев

1
300
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ШВЕЙЦАРИЯ
Загина внучката на милиардера Платон Лебедев
19-годишната Диана Лебедева се е удавила в езерото Лугано, кантон Тичино, след автомобилна катастрофа

25 Ноември 2016 13:52
0

принтирай

|

текст

Внучката на един от собствениците на петролната компания ЮКОС Платон Лебедев  – Диана – загинала в резултат на пътно-транспортно произшествие в Швейцария – съобщи Lenra.ru.

Информацията е потвърдена и от руското посолство в Берн.

Според информация на полицията, 19-годишната Диана Лебедева е пътувала в  джип BMW Х6, шофиран от 23-годишния Азер Якубов, син на началника на правния отдел към руското правителство Субхи Шихлинский, който от 9 години живее в Швейцария с майка си. Той учел право в Лугано и бил приятел на Диана. 

Катастрофата е станала заради значително превишена скорост, като полицията усатновила, че Якубов е участвал в незаконна нощна гонка с автомобили. Тялото му е било открито на дъното на езерото, седем часа след като бил изваден трупа на Диана Лебедева. 

 

A perdere la vita a Castagnola un uomo e una donna, conferma la polizia #ultimora pic.twitter.com/OsZuwzeMGK
— Sandy Sulmoni (@SandySulmoni) November 24, 2016

 

Потребителите в    Instagram  отправят съболезнования на страницата на Диана Лебедева. 
 

През 2003 г. Платон Лебедев, който на 29 ноември ще навърши 60 г., бе арестуван  заедно с Михаил Ходорковски по две много противоречиви дела, по които и двамата бяха осъдени за измама, укриване на данъци и пране на пари.

Лебедев прекара десет години зад решетките, като през 2014 г. Върховният съд на Руската Федерация намали присъдата му и той бе освободен от наказателната колония в Архангелска област. 
 

Платон Лебедев преди за влезе в затвора 

––––––––––-

Диана Лебедева бе известна като представителка на „златния елит“ в Москва, макар че голяма част от живота си прекарала в Швейцария, където учи в Университета на Санкт-Гален. Тя е част от компанията деца на руските богаташи, с които общувала и учила още от ранно детство,  сред които е дъщерята на бившия собственик на „Спарта“ – Москва Диана Червиченко, сина на собственика на „Ресо Гарантия“ Сергей Саркисов, гимнастичката Каролина Севастянова, дъщерята на Игор Кудряшкин – Настя Кудряшкина и племенникът на поп-звездата и композитор Дмитрий Маликов – Дима.

От половин година тя била гадже с Азер Якубов, с който често пътували между Москва и  Лугано. 
 

Диана Лебедева обичала да ходи по нощни купони и тя била постоянен посетител на луксозните заведения в Москва  La Maree, Bistrot и Марио.

В своя профил в социалните мрежи Диана разкрива, че си падала по модните марки и си купувала чанти Hermes и Chanel, украшения Cartier и Chopard, бельо Victoria Beckham и прочее.