Премахване на белези от акне

1
310
Добави коментар
btrend
btrend

Как да премахнем белезите от акне

Темата за акнето сама по себе си е много обширна. Това е един сериозен здравословен проблем, който далеч не засяга само външния вид на човек. Лечението му е дълъг процес, но дори когато човек се е излекувал при много от случаите остават грозни белези по лицето, които го обричат на това цял живот да носи със себе си спомена за прекараното заболяване.

 

Белезите от акнето се различават от тези при нормалните пъпки по това, че не са предизвикани по наша вина и това, че не сме се грижили правилно за кожата. Комедоните, които се образуват при акнето са много по специфични, те се образуват по-дълбоко от нормалните пъпки, за това и лечението им е по-трудно и това е и основната причина, поради която оставят дълбоки белези, които не могат да се лекуват с локални препарати.

 

Кога трябва да започне лечението на белезите от акне?

Третирането на белезите трябва да започне веднага след излекуването на активното акне. Това е момента, в който по кожата са спрели да се появяват нови комедони.

Видове белези от акне:

Най-общо белезите се разделят на няколко категории в зависимост от тяхната интензивност, големина, форма и дълбочина. Едни от тях ще изчезнат сами с времето, други могат да се премахнат с лек повърхностен пилинг, но третият вид е този, който ако не се третира ще остане върху кожата за цял живот.

Белезите се делят на три вида- хлътнали, плоски и надигнати.

 

– Надигнатите белези най-често са келоиди и се появяват в случай, когато е предразположена на по-лесно образуване на белези.

– Плоските белези са петна с променен цвят, след излекуването се е получила депигментация и когато не изглежда по същия начин както преди.

– Хлътналите белези са най-трудните за лечение и при тях дори понякога е наложителна хирургична интервенция за тяхното отстраняване. При изрязването им правият шев, който се прави зараства бързо и лесно и дори може да изчезне от само себе си. Хлътналите белези се делят на три вида:

Ice-pick – тесни, около 2 мм, рязко ограничени, които достигат дермата, а понякога и по-дълбоко разположената хиподерма. Те са по-широки на повърхността и се стесняват в дълбочина;

Хълмисти rolling – те са по-плитки и широки (4-5 мм) и създават неравен, вълнист вид на кожата;

Boxcar – по-широки от първия тип, като не се стесняват; кръгли или овални, рязко ограничени; могат да са повърхностни или дълбоки.

Как се премахват белезите от акне

 

Една от най-често прилаганите процедури в дерматологичните клиники за лечение на белезите от акне е миктоиглена терапия. Това представлява предизвикани микроперфорации по кожата, контролирани в дълбочина и ширина микротравми, които стимулират кожата да се регенерира по напълно естествен начин. Така се предизвиква производството на колаген, който обновява кожата и заличава неравностите. Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, но с напредване на възрастта неговото количество непрекъснато намалява. В кожата той изгражда колагенова решетка, която има основна роля в това да я поддържа стегната и свежа. При използване на уред за микроиглена терапия се стимулират колагеновите фибри, които с времето изтъняват отново да се заздравят.

 

Микроиглената терапия е скъпа процедура и обикновено се изискват определен посещения, които да са направят, за да доведат до някакъв видим резултат. Ето за това с напредване на козметичната медицина подобни уреди вече могат да се намерят и за лечение в домашна обстановка, като резултатите, които дават са идентични със специализараното оборудване в дерматологичните кабинети.

 

Derma Stick е иновативен уред за българския пазар за микроиглена терапия, която да правите сами в домашна обстановка. Предимството на микроиглената терапия е, че освен, че кожата започва естествено обновяване. Друго предимство е специалния нано апликатор, който подобравя абсорбацията на козметични продукти от кожата с над 10 пъти, което им позволява да достигнат до дермата и така ефектът от тях е много по-силен. А резултатите да са видими по-бързо.

 

Още едно предимство на Derma Stick е, че не причинява дискомфорт на кожата, зачервяванетоможе да бъде съвсем леко. Освен това New Derma Stick е еднократна покупка, която се изплаща във времето. Цената му е равна само на една процедура в козметичен център, а за да видите ефект са необходими поне 4-5, а за трайни резултати най-малко 6-8. Което го прави изключително добър за бюджета, а ефектът, които ще имате накрая ще е идентичен с този, които бихте имали при дерматолог.

 

Ето кратко видео за това как действа Derma Stick:

 

Снимки на ефективно премахнати белези преди-след с уреда Derma Stick:

 

Ако се убедихте в ползите от Derma Stick за Вашата кожа, можете да го получите още утре като го поръчате тук:  Купете тук