Холокостът като танц върху лед

1
323
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Някогашната олимпийска и световна шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка скандализира с ролята си на концлагеристка в тв шоуто „Ледена епоха“

Руската топфигуристка Татяна Навка (41) е двукратна световна и трикратна европейска шампионка, а през 2006 г. печели и олимпийска титла в танцова двойка с Роман Костомаров.

От миналата година обаче тя е омъжена за Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин, и именно в това свое качество беше разкритикувана заради най-новия си танц на леда.

Като участничка в тв шоуто на държавния Първи канал „Ледена епоха“ тя е партньорка на актьора Андрей Бурковски (сервитьора Иля от сериала „Кухня“). В поредния епизод през уикенда, с музика от чуждестранни филми, двамата представиха танц по песента Beautiful That Way от филма „Животът е прекрасен“ (1997), поставен от известния фигурист и хореограф Иля Авербух.

Италианската комедийна драма е удостоена с три награди „Оскар“: за чуждоезичен филм, актьор в главна роля (Роберто Бенини) и оригинална музика.

Виж още: Ужаса на нацистките концлагери в цифри и факти

Бенини, който е и режисьор, играе мъж от еврейски произход, опитващ да предпази невръстния си син от ужасите на концлагера, като представя всичко като игра…

„Непременно покажете филма на децата си. Нашите деца трябва да знаят и помнят за онези страшни времена, на каквито се надявам, дай Боже, никога да не станат свидетели!“, написа фигуристката в „Инстаграм“ и допълни, че номерът е един от любимите й. Песента се изпълнява от израелската певица Ноа.

Пресъздаването на подобен сюжет чрез танц на леда обаче разгневи оцелелите от Холокоста и техни потомци, които го обявиха за „невероятна безвкусица“.

В шоуто този сезон отново участва и нашата Албена Денкова, този път в двойка с актьора Виктор Василев.