Лечение чрез вода

1
331
Добави коментар
metalbeast
metalbeast

Знаете ли какво изобщо означава. Балнеология? Това е лечение с вода на различни болести и заболявания по тялото, понякога дори умствени.

Знаете, че водата е изключително силен елемент и се използва за изключително много неща, дори за рязане на твърди метали. Но какви точно болести и заболявания лекува? Просто се поливаме с вода и ни минава ли? Кръгът на болестите включени в листата за лечения е голям, като са предимно за тялото и рядко за ума. Водата, освен разрушителна сила има и успокояваща такава. Когато влезете във ваната ви става хубаво и отпускащо, точно за този принцип става дума. Докторите, често дават предписания, като полезни съвети на пациенти, да посетят лековити извори или термални басейни. Тази вода не е обработвана с химикали от човека и понеже извира от земята или планината има различно въздействие. Все едно да се натопите в полезно джакузи.

Освен потапяне в лековити извори, масажиране със специална вода, можете да използвате и хидро масажи. Понеже техниката напредна изключително, можете много по-евтино да се сдобиете с балнеология. Ваничките за крака са лесен пример. Имат много режими и ако искате вечер след тежък работен ден да отпочинете, те са перфектното решение да върнете краката си във форма. За допълнителен ефект, можете да добавите различни соли или мазила и кремове. Ако пък искате да поглезите цялото си тяло, можете да използвате вана с хидро масаж, а ако няма място, една душкабина с различни струи, също ще свърши работа. Водата от много време се използва за различни лечебни дейности. Не сте ли виждали как възрастните ходят по-различни лековити бани и комплекси, за да облекчат болките? Поне сте виждали в някой филм, как хора стоят под падащата вода на водопада и се чувстват толкова спокойни. Ако не вярвате, че това е възможно, когато си взимате душ, застанете под струята и не мърдайте за известно време, поемете си дъх и опитайте да не мислите за нищо, отпуснете се и ще усетите как всичко ви олеква. Опитайте.