Ева Браун изплува гола на тайни снимки

1
1793
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Млада жена се наслаждава на слънчевите лъчи, с отметната назад глава и с вдигнати нагоре ръце…Чисто гола, така както е създадена от Бога…

На обратната страна на цветната снимка пише: „На пустия плаж край езерото волфганг. Август 1943″…- информира в. Bild.

Колекционер от Австрия твърди, че жената от снимката е Ева Браун – любовницата на Адолф Хитлер.

 

 

Има и втора фотография, на която жената е също гола, но в гръб и изобщо не може да се разпознае лицето й. Върху гърба на снимката е написано:

„Още едно кадро. Великолепен ден край Шварцензее“   
 

На брега се вижда бяла обувка – същата, с която Ева Браун е запечатана на други снимки. Най-ясно се разпознават те в снимката й от Баден край Кьонигзее.

Според австрийския колекционер Бернхард С. (30), снимките са абсолютно автентични:

„Специално съм проверявал тези две снимки. Сравнявах ги с всичките останали известни снимки, на които е снимана Ева Браун. И мога да кажа, че те са истински. Това е тя“ – раказва той за Bild.

Австриецът купил фотографиите от  търговеца с антикварни стоки Шефан Кройцмайр от Залцбург. От 1992 г. той върти много успешен антикварен магазин „Kunterbunten Sammelladen“ в квартала Максглан.

Вестникът се свързал с Кройцмайр и той разказал историята на снимките:

„В началото на годината в магазина дойде жена, която носеше картонена кутия, пълна със снимки. Тя ми разказа, че открила кутията на тавана в къщата си, а  когато започнала да ги разглежда, видяла и двете снимки с Ева Браун, но не била сигурна“ .  

Кройцмайр купил кутията, но тогава изобщо не обърнал внимание, че върху обратната страна на снимките с избледняло мастило пише „Eva Braun“.
 

„Ако го бях видял тогава, нямаше да продам тези снимки. Или поне не на същата цена“ – разкрива Кройцмайр.

Съвсем случайно същия ден през магазина минал Гидо Фрайхер от антикварния магазин в Дармщат. Той дълги години бил уредник в Историческия музей в Залцбург, експерт по история на Втората световна война. Фрайхер видял снимките и казал категорично на Кройцмайр, че това със сигурност е Ева Браун. Но сега никой не може да каже това със сигурност, тъй като той починал на 2 февруари. 
 

Една от малкото снимки, на която Хитлер и Ева Браун са заедно
––––––––-

Но реномираната биографка на Ева Браун – Хайке Гьортемакер – оспорва факта, че на снимките се вижда Ева Браун:

„Мога да кажа с 99.9 процента сигурност, че това не е Ева Браун. дори профилът не е същият. Виждала съм стотици нейни снимки. Наистина е учудващо, как разни съмнителни търговци се опитват да правят пари с подобни снимки. Даже в Интернет се появи бельо на Ева Браун, което също искат да продадат на някой балък. При това такова количество бельо, колкото тя никога не е носила през живота си“.