SEO съвети за видео оптимизация

1
345
Добави коментар
seomystic
seomystic

Youtube е най-големият портал за видеосподеляне в света. Платформата реално се явява втората най-голяма търсачка след Google. Милиарди видеа се гледат всеки ден в Youtube и изграждането на качествен канал в сайта е важна част от цялостната SEO стратегия на вашия бизнес. Много хора си мислят, че е достатъчно да ъплоуднат видео в канала си, да сложат някакво описание и това е всичко, но грешат. Оптимизацията на видеосъдържание не трябва да се подценява, като правилното й изпълнение ще повлияе много положително върху SEO на вашия сайт. В следващите редове ще ви представим няколко ценни съвета, които ще са положат основата на вашия бъдещ Youtube канал.

Пишете дълги заглавия и описания. Youtube класира видеата с по-дълго заглавие по-добре. Старайте се да вкарате възможно най-много думи в заглавието на вашето видео. Същото важи за описанието на въпросното видео. Описанията, които съдържат повече информация, по възможност не копирана и пейстната от някой саит, са ценени доста повече от Youtube и Google.

Създавайте видеа с по-дълго времетраене. Има спор между различни SEO специалисти каква точно да бъде дължината на видеото. Някои съветват продължителността на видеото да бъде окол 2-3 минути, докато други застават за мнението, че дългите видеа се класират по-добре в Youtube. В зависимост от вашата тематика решете и тествайте при каква дължина как се класират видеата ви.

Слагайте пленителни тъмбнейли. Тъмбнейл е изображение, което може да изберете да е „лицето“ на вашето видео. Това изображение трябва да буди интерес в хората за да кликнат и изгледат видеото ви. Разгледайте видеа на ваши конкуренти или лидери в бранша ви, за да добиете представа как те се справят с тази важна задача.

Споделяйте вашите видеа. Вече създаденото видео е също като нова публикация – то има нужда от споделяне в социалните мрежи. Станете част от тематични групи във Facebook, където може да споделяте вашите видеа и те да могат да получат социални сигнали, харесвания, споделяния – важни елементи от SEО.