Новият хит на Фики Стораро е краден! Вижте оригиналният изпълнител на „Издислав“!

1
688
Добави коментар
slavchev
slavchev

Реклама:

Изпълнителят на оригинала на турската балада, станала у нас известна като „Издислав“, е пял на абитуриентското изпращане на Фики Стораро преди две години, разкриха запознати. Това е певецът Исмаил Тунчбилек, който е солист на популярната група „Таксим трио“.

В интернет има аудиоверсия на песента му „Дердин не“, която преди дни бе изпята на английски от Фики Стораро. Музиката на песента е написана от Исмаил Тунчбилек. „В средата на май 2014 година Тони Стораро покани на изпращането на сина си Фикрет (Фики), който завърши музикалното училище в София, няколко турски музиканти. Голямо шоу тогава направиха „Таксим трио“. Групата има три издадени албума. Тони Стораро и Исмаил Тунчбилек са приятели“, споделя наш музикант, който също бил гост на купона.

38-годишният Исмаил Тунчбилек има две версии на хита си „Дердин не“, като в по-дългата музикантът набляга на изпълнението на баглама – най-използваният струнен музикален инструмент в Турция. Тунчбилек, който е от най-добрите изпълнители на баглама в южната съседка, за първи път е изпял „Дердин не“ през 2009 година в телевизионното състезание „Поп стар алатурка“. Пял е на една сцена с легендарния Ибрахим Татлъсес.

Новата песен на Фики Стораро, на която той кръщава и албума си, се казва Is This Love. Досущ като заглавието на евъргрийна на Whitesnake.  Премиерата на парчето на Стораро и видеото към него бе на 30 ноември. В клипа си Фики седи на стол в средата на слайдър за камера (релси, по които се движи камера в процеса на снимане – б.а.) в борова гора. Пред лицето си има микрофон на стойка, на който пее на английски, но с много твърд акцент.

„Не съм претендирал никога с английския си език. Разбирам го доста добре и в песента текстът се разбира. Английски език с тези орнаментики е нещо ново в музиката, но за съжаление, повечето хора не харесват новите неща и не усещат новите въведения в музиката”, казва попфолк изпълнителят. Той дори се пошегува в телевизионен ефир, че Бареков му е помогнал за текста.

Източник: 24rodopi.com

На снимките: Исмаил Тунбилек (с цигарата) пее на изпращането на Фики Стораро; Тони Стораро танцува на същия купон

Видео: Оригиналът на турската балада (на живо, 2009 година)

Видео: „Издислав“ на Фики Стораро

[Total: 0    Average: 0/5]