Канго джъмпс – спортът на звездите

1
348
Добави коментар
biomall
biomall

Канго джъмпс е от скоро нашумял спорт и начин за поддържане на форма. Освен всичко привлекателно в този тип спортна активност е това, че е изключително забавна. След като вече разгледахме какви са ползите на кардиото за организма и мястото му в тренировките, ще се запознаем и с един от най-забавните видове кардио, а именно канго джъмпс.

Интересно за канго джъмпс

Винаги бягането е било кралят на аеробните спортове. Но често то може да бъде и доста скучно, особено когато заради метереологичните условия се налага да го изпълняваме на закрито. Фитнес пътеката може и да ни отегчи, но тренировката канго джъмпс няма да ни остави безразлични. Друга причина да предпочетем да обуем нестандартните обувки е това, че те по невероятен начин предпазват от контузии. Проблеми като травми на стъпалата, паднал свод на крака, болки в колената няма как да се предизвикат от забавната тренировка с канго джъмпс.

Денис Невил е името на изобретателя на обувките канго джъмпс. Благодарение на него можем лесно да се сдобием с:

Изключително здраво и силно сърце чрез аеробния ефект на упражненията
Да запазим ставите си здрави
Да отслабнем и влезем във форма изключително бързо чрез намаляване на процента телесни мазанини
Повече гъвкавост, издържливост и сила чрез заздравяване на мускулите
Оформяне на проблемните зони

Мултифункционална тренировка

Този тип тренировки като тази, която можете да си направите чрез обувките канго джъмпс, е изключително полезна – тялото работи срещу гравитацията, работят всички мускули и се включват всички органи като по този начин се осигурява цялостен ефект, а не работа върху отделни мускулни групи. Тъй като използване на обувките за канго джъмпс, изисква поддържането на баланс, упражненията с тях са с несъизмерим ефект. По този начин освен всичко останало се раздвижва и лимфната система, която е една от най-важните системи в тялото. Всяко движение, което правите с обувките канго джъмпс, ви осигурява всички тези ползи.

Обувките са ключът към ефективната тренировка. Макар и да изглеждат сложни за употреба и свикване с тях, всъщност свикването се случва доста бързо. Те са направени по специален начин, за да защитават най-уязвимите части от тялото: глезените, коленете, кръста и доланата част на кръста и гръбнака. Всички обувки имат патентована система за защита на ставите и като цяло на тялото. Затова и колкото да тренирате стъпалата и краката ви са защитени, както и долната част на гърба дори и да сте аматьори. Докато рискът от контузии при други тренировки е с около 80% по-голям.

Ползи на канго джъмпс

Намаляват стреса в ставите ви с около 80%. Стресът в ставите се натрупва в нашето ежедневие – при постоянно седене на компютър, при носене на високи обувки, при постоянно изправено положение. Този тип стрес се натрупва и при неправилно изпълняване на упражнения, както и при постоянни силови тренировки.
Предизвикват се мускулите на средната част на тялото, които са трудни за стягане, както е добре известно. Поддържането на баланс обаче ги предизвиква и стяга за доста кратко време.
Изгарят се до 25% повече килокалории в минута спрямо обикновена тренировка.
Увеличава се кислородният обмен с 13-18%
Тонизиране и заздравяване на всички мускули
Могат да се използват от хора на всякаква възраст, дори от деца и възрастни хора

Този тип спорт е отличен начин да въвлечем и научим децата да спортуват редовно. Той е интересен и за тях, тъй като голяма част от него представляват подскоци и танцуване.

Като заключение е важно да кажем, че канго джъмпс тонизират и премахват стреса от цялото тяло и ви прави по-щастливи и уравновесени, както и несъмнено по-здрави.