Притча за любовта

12
373
Добави коментар
Kaloyan_Iliev
Kaloyan_Iliev

Живял веднъж беден мъж със своята съпруга, която имала дълга и красива коса. Една сутрин тя му казала:

– Скъпи, имам нужда от шнола, за да повдигам дългата си коса, която искам да запазя здрава и красива. Би ли ми купил моля те!

– О, скъпа, съжалявам, не можем да си го позволим! Ето аз дори нямам възможност да подменя скъсаната каишка на стария си часовник.

Утешили се един друг, прегърнали се и мъжът тръгнал за работа. По пътя си, обаче не преставал да мисли за своята жена. Ето, че пред него се изпречило едно часовникарско ателие. Мъжът решително влязъл, продал старият си часовник със скъсаната каишка и получил обратно символична сума. Макар и малка тя била достатъчна, за да купи красива шнола с орнаменти за своята съпруга.

>>Виж още Притча за щастието

Вечерта мъжът усмихнат се прибрал вкъщи, за да зарадва жена си. Посрещнала го любимата му. Той веднага забелязал промяната в нея – дългата коса вече я нямало.

– Скъпи, реших, че вече не искам дълга коса, днес я отрязах и продадох. С парите купих нов часовник за теб, ти наистина имаш нужда от него.

Докато вземал в ръцете си опакования часовник мъжът се просълзил. Сега бил негов ред да подари красивата шнола на съпругата си. Тя също не сдържала сълзите си. След това те просто силно се прегърнали.

Любовта е това непреодолимо желание, да направиш човека до теб щастлив.

Да обичаш е нищо, без да бъдеш обичан. Никога не приемайте любовта за даденост!

>>Виж още Притча за приятелството