Хеликобактер Пилори, ЗХРТ Част ІV – инж.химик Анатоли Стоянов от Технохим БА

7
545
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Хеликобактер Пилори – Част ІV

ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ ЗРХТ – защитно-регенеративна хранителна терапия Част 4

инж. химик Анатоли Стоянов – [email protected]

Относно: състояние на Н.К., Е.М. и новоприел ЗРХТ – Я.И., кратко описание на стомашен проблем- М.Б., който се указа ГИСТ на тънко черво

Състояние на Н.К.  – след 50 дена ЗРХТ

Ниво на ХБ – преди ЗРХТ – 1,90 (референтно < 0.9 , 0,9-1,10 – сива зона, над 1,10 – положителен резултат)

Контрола ХБ след ЗРХТ – 1,10

Успешното терапевтично въздействие на ЗРХТ (свръх активна фаза) е повече от видимо – резултатът вече е в сивата зона. Същото е валидно и за общото състояние на Н.К. – значително по добро. Ценното в случая е, че този резултат е постигнат без приложението на антибиотична терапия. В системата главен препарат на ЗРХТ е АТС 101 Х + – с дълбоко проникване. Цялостно – спомагателни препарати и базови такива са много повече на брой, но не би могло да се постигне такъв резултата при липсата на един от тях. ЗРХТ навлезе във втората си фаза – АТС 101 Х+ вече не е с дълбоко проникване, а със силно прилепващи свойства – към стомашната и дуоденална лигавица. В цялостен вид, терапията преминава от свръх активна само в активна фаза – направени са корекции в честотата на базовите препарати. Очакваме – след следващата контрола (след 30 дена), веднага да се премине на профилактичната фаза на ЗРХТ.

Състояние на Е.М. (с основно заболяване – склеродермия)

Резултати от контрола ще имаме към 16.11.2016. Както описахме в част 3-та, корекции в ЗРХТ бяха правени – АТС 101Х + е с прилепване (не с дълбоко проникване). С дълбоко проникване остана препарат имащ пряко отношение към склеродермията, но подпомагащ и ерадикацията на хеликобактер. Естествено, при наличието на такова основно заболяване, вариативността на ЗРХТ да е доста по висока – поради някой непоносимости (алергични прояви – дори и към противоалергични препарати), налагащи употребата на нови състави и начин на прием. Въпреки това, очакваме значително подобрение. Общо – стомашните проблеми са туширани и рамките на още 30-40 дена очакваме пълно елиминиране на хеликобактер.

Състояние на Я.И.  – започнал ЗРХТ от 05.12.2016 г.

Тук подаваме само информация, че ЗРХТ е започнала и при това лице.

Състояние на М.Б.

Необходимо е, да уточним, че М.Б. бе с дълго лекуван гастрит – за нас неадекватно, който непрекъснато се влошава и не реагира на прилаганите терапии. Проведени бяха сериозни по вида си изследвания – като паралелно започнахме ЗРХТ за стомашната лигавица, но поради съмнение в това, че има само гастрит, се извършиха и най прецизни допълнителни огледи – в тънко черво, както и по протежение на целия интестинален тракт. Категорично се установи, че в тънкото черво има ГИСТ – гастро-интестинален стромален тумор. М.Б. вече прилага противотуморната терапия на ЗРХТ – АТС 1О8, АТС 108 БК, Анастема 100, както и някой специфични за целта адитиви. Има добра възможност и за напълно успешна оперативна намеса – туморът е съвсем малък по размер.

Инж.химик – Анатоли Стоянов