3D Collagen Matrix – уникалният нов ритуал на Natura Bisse Barcelona

1
321
Добави коментар
eventA
eventA

15 Декември 2016г.

На 5-ти декември 2016 г., се проведе oбучение за новите продукти и терапии на испанския козметичен лидер Natura Bisse Barcelona, което бе организирано от представителя на марката за България – Esthetic Privilege Ltd. В обучението се включиха представители на „Виктория Спа х-л Рамада“, „Роял Спа Велинград“, „Виктория Спа Пулс“, хотел „Роял Барсело“ Слънчев бряг, хотел „Космополитън“, „Гранд хотел Поморие“, хотел „Макси“ гр. София, хотел „Макси“ гр. Велинград, „World class and spa“; козметичен център „Мелисима“ гр. Варна, „Beauty House“ гр София, „Моли арт“ гр. София, „Фемили“ гр. София, „Релакс“ гр. София, „Мистик“ гр. София, „Ласан“ гр. София, „My Time“ гр .София, „Авангард“ гр. София, „Фелас“ гр. София; Медико- естетичен център „Jewel skin“ гр. София, „The one“ гр София, „Studio 88 Delux“ гр. София, салон „Чар“ хотел „ЕВРОПА“, „Дима Стил“ – бул. България, гр. София, „Дима“ Стил Парк“.

Най-голямо внимание привлече представянето на новата терапия 3D Collagen Matrix. „Тази терапия е подходяща за всякаква кожа и за всяка възраст. – разказва г-жа Грети Гарсия, представител на Natura Bisse за България – Основният продукт в Collagen 3D therapy, или както аз го наричам 3D Matrix, е нов и съдържа три различни вида колаген с различно молекулярно ниво. Като най-голямото молекулярно тегло остава на повърхността и храни най-повърхностните слоеве на епидермиса – то е с 4000 далтона. Средното молекулярно тегло колаген постъпва в по-голяма дълбочниа – т.е. с 2000 далтона – и храни средния слой на епидермиса. А този малък колаген, който е 400 далтона, стига до стратум базарис – до най-дълбокия слой на епидермиса. Важно е да отбележим, че при козметиката на Natura Bisse не се разчита само на активни съставки – имаме и похвати на работа, нови масажи.

Терапията 3D Collagen Matrix включва четири нови различни масажа. Contur Optimizer е първият термогел в козметиките с професионална грижа, които аз познавам до сега. Той действа по невротрансмитерен път, а това означава, че клиентът усеща чувството за топлина в дълбочина без да се зачервява. Продуктът се нанася с конкретни масажни движения. Самите стъпки на терапията са направени по начин, по който активните съставки и масажите към тях да са максимално ефективни. С поставянето на гликопилинг 25, който има и мимически пептиди, и с който може да се борави целогодишно, специалистите от Natura Bisse препоръчват да се извършва краниален масаж. Това е масаж, който не обхваща само главата (креуниум означава череп). Това е масаж, който обхваща и ръце, и гръб, и шия, и деколте, и глава. Това всъщност е практика на Natura Bisse – да черпи опит от азиатската култура. Клиентът релаксира напълно, отпуска се и по този начин дава възможност на активните съставки да попадат в дълбочина, да активират активния концентрат, който се нарича 3D Collagen Essential Shock Therapy. Към него препоръчваме използването на светлинна маска, която включва едновременно червена светлина (има подмладяващ ефект), синя светлина (има бактерициден ефект) и инфраред светлина, която стимулира клетъчното кръвообращение. Следва мезоскулптуриращ масаж на Natura Bisse, а след него прилагаме още един нов продукт – Essential Shock Intense Masк. Той също е обогатен с екстракт от индийски тамян. До сега този продуктът е използван само за лечение на ставите и заболявания на опорно-двигателната система, и за първи път се използва в козметиката. Той има силен противовъзпалителен ефект. Тази маска се поставя с техника, създадена от Natura Bisse и извършвана с две четки. Препоръчвам да се ползва именно по този начин, защото наподобява пеперуден масаж и клиентът се чувства много комфортно. На финала се нанася слънцезащита.

Важно е да имаме предвид, че след този ритуал кожата ни е нахранена – колагенът уплътнява, а фитоестрогените стягат. С това е необходимо да се съобрази терапевта, когато препоръчва продукти за домашна грижа. С 3D Collagen Matrix аз бих препоръчала серума Diamond Life Infusion или нощен крем Diamond Extreme Cream, но бих препоръчала и Essential Cream с концентрат, комбиниран с околоочен Essential Intense крем и със завършваща маска, която се ползва през деня. Индивидуални обучения, които правим са насочени именно в тази посока, освен за представяния на терапиите, така и за обучение за последваща продажба на продукти за домашна грижа. Нашата основна цел е да обучим партньорите си индивидуално и да им дадем повече увереност.

Терапията 3D Collagen Matrix е ритуал. Започва задължително с Welcome touch, с ароматизиране на помещението с определен продукт, който е тройно пречистен и е с аромат на витамин C и на червен портокал. В СПА центровете, които имат повече време и които знаят как се изпълнява, този ритуал може да трае час и половина. В козметичните центрове протоколът може да се съкрати и да бъде един час. Тази терапия изисква много знания и умения. Предлагаме я на наши партньори, които от години работят с продукти на испанския лидер, които са проходили с професионалната терапия Oxygen Therapy, продължили са с професионалната Витамин С терапия и с професионалната NB Ceutical терапия и т.н. Eдин козметолог, който държи на знанията и уменията си, може да я извърши, а ние преценяваме в чии ръце ще попадне. “

Последвайте ни във Фейсбук

Посетете нашия уебсайт: www.estheticprivilege.bg

За допълнителна информация:

Надежда Ванева / 3CON Agency

ПР и комуникации Natura Bisse Bulgaria

[email protected]

0885 373 914