Избери твоето число на разума и виж какво казва то за интелекта ти!

1
485
Добави коментар
slavchev
slavchev

Реклама:

За да определи числото на разума, нумерологията използва един съвсем лесен подход. Нужни са 2 числа – едното е от деня ви на раждане (без месец и година), другото е сборът от цифрите, които съответстват на всяка буква от името ви (само първото, без бащино и фамилия). Тези цифри можете да видите на табличката. След като имате двете числа, ги събирате до получаване на едноцифрен сбор. Този сбор е вашето число на разума.

Пример: Име: Мила, родена на 12.01.1986

Първото число – 12 (взимаме само деня на раждане)

Второ число: 4 (м) +9 (и) + 3 (л) + 1 (а) = 17

Събираме 12 + 17 = 29. 2+9 + 11. 1 + 1 = 2. Числото на разума е 2.

А ето и значенията на числата!

1 – Вие мислите „извън стереотипа“. Ненавиждате насажденията, „общоприетото“ и почти не се влияете от чуждо мнение. Ако трябва да сме точни, вие сте абсолютни новатори, но в никакъв случай с повърхностни разсъждения. Дори напротив, смелостта, решителността и интелектът ви обикновено правят хората с число на разума 1 едни от най-успешните. В спор се стремите последната дума да е ваша. Но за разлика от „дървените философи“, които са силни само на думи, вие работите и върху изпълнението на идеите си.

2 – Вашата мисъл е едновременно фина и мъдра. При това често я комбинирате с интуицията си, което е най-правилният начин на действие. Заедно с това, вие сте и толерантна личност, готови сте да изслушате и приемете всяко мнение, отворени сте за идеите на другите, което понякога ви прави прекалено податливи на чуждото влияние. В някои случаи това не е нещо лошо, но не и във вашия. Защото сте комбинация от наистина остър ум и силни усещания. И най-доброто за вас е да се доверявате предимно на себе си.

3 – Вашият начин на мислене е един от най-интересните, най-креативните и най-необяснимите. Мислите ви прескачат от една на друга за стотни от секундата. Почвате едно, минавате на второ, после на трето, после пак първото, после – о, то и четвърто имало. В резултат на това подходите и действията ви изглеждат абсолютно нелогични в очите на другите. Накрая, обаче, всички остават с отворени уста, защото, въпреки въпросните „нелогични действия“, въпреки допуснатите грешки (ако изобщо са били грешки), нещата ви се получават и нареждат. Защо? Ами, както казахме, подобен гъвкав и творчески разум не може да бъде напълно обяснен. Може би дори и за самите вас. Но по-важното е, че накрая винаги успявате.

4 – Вашите мисли протичат изключително методично и практично.Планирате всичко стъпка по стъпка, обмисляте внимателно всеки вариант и винаги сте подготвени с резервен план, ако нещо се обърка. Това обикновено кара останалите да гледат на вас с респект. Не понасяте да ви се налагат новаторски идеи, особено, когато не са подплатени с доказателства за възможността на тяхната реализация. Дори често се надсмивате над вятърничавостта и неорганизираността на останалите. Хем правят необмислени неща, хем после се вайкат, че са се провалили.

5 – Разумът ви е изключително гъвкав и адаптивен. Мислите ви вървят бързо и лесно, светкавично намирате решение на ситуациите и проблемите. Не си падате по задълбочените разсъждения. Не, че не са ви по силите, просто не са ви нужни. Имате страхотната способност от пръв поглед да разбирате какво се случва. В такъв случай, защо да си хабиш времето и нервите да анализираш нещо, при положение, че отговорът е пред очите ти или е повече от ясен? Защо да усложняваме простото? Животът си тече и вие нямате намерение да го хабите за глупости.

6 – Ако можем с една дума да опишем вашия разум, то тя е справедлив! Мислите ви са задълбочени, понякога дори успявате да видите това, което никой друг не може. Но мнението или начинът ви на действие може всеки момент да се промени на 180 градуса, ако разберете, че вредите на някого. Не се извинявате лесно с думи, но пък винаги ще намерите друг начин да го направите. Добър слушател и анализатор сте. Обичате другите да излагат идеите и мислите си, а вие улавяте и най-малките подробности от тях и после успешно ги прилагате във вашите собствени проекти.

7 – Вие сте абсолютен „механик“ в мисленето. Ще разглобите всичко до последния чарк, ще огледате внимателно и едва тогава ще изразите позиция и евентуално ще започнете да сглобявате, стига да прецените, че си струва. За един обикновен човек общуването с вас не е лесно. Отговорите ви винаги са сложно конструирани, тезите ви също. Особено за някакви сериозни проблеми и ситуации, много малко хора са в състояние да спорят вас.

8 – Разумът ви винаги гледа от високо. Изобщо не ви вълнуват дребните детайли и подробности, за вас е важна цялостната картинка. Дреболиите нека си останат в мислите на по-тесногръдите хора. Вие никога няма да объркате ирационалното от рационалното, но по-интересното е, че само хората с число на разума 8 могат еднакво успешно да прилагат и да се възползват и от двете. Ако някой с друго число на разума чете това, няма да разбере за какво става дума. Но вие със сигурност разбирате.

9 – Вашият разум сякаш е създаден, за да служи на другите.Изключително лесно ви е да анализирате техните проблеми и действия, да намерите възможно най-правилното решение, но стане ли въпрос за вашите намерения и проблеми, настава пълна каша. Лутате се, ставате нерешителни и когато най-накрая решите да действате, то вече е късно. И все пак, за вашия глобален ум, формирането на логически вериги не е най-подходящият начин. За да ви бъде най-лесно, просто си представете, че не вие, а друг човек е поставен в ситуация и ви моли за помощ. Това страшно много ще ви помогне да вървите по правилния път и да постигате успех, след успех.

Източник: ДунавМост

[Total: 0    Average: 0/5]