Как да изчистим организма от токсините?

1
388
Добави коментар
teokostov
teokostov

Първото условие за оздравяването на организма е неговата абсолютна чистота. И най-малкото задържане или наслояване на нездрави вещества или някакви шлаки забавят процеса на оздравяване.

Органи, които подлежат на очистване са дробовете, бъбреците, червата и порите на кожата.
Потенето е действие на потните жлези, които изхвърлят вредните за организма токисни.
Бъбреците отделят не само отпадъците от храната, но и отпадъците от организма във вид на отработени от клетките тъкани, явяващи се в следствие на нашата физическа и умствена дейност. Ако те не се излъчват, то те предизвикват разлагане на белтъчините, водещо към токсемия (отравяне на кръвта) или към ацидоза (повишаване на киселинността).

Нека да разгледаме какви методи за детоксикация на организма съществуват:

Прочистване на организма с кленов сироп
В днешно време нашият организъм е подложен на постоянни атаки от околната среда, различни пестициди, изкуствени подсладители и аромати, лошо качество на питейната вода, лошо качество на храната и много други. Тези замърсители с течение на времето допринасят за „разбиването” на човешкия организъм. С помощта на оригиналния канадски кленов сироп може да изчистите тялото си от токсини, да стабилизирате имунната си система и да повдигнете жизнения тонус. С оригиналния канадски кленов сироп може да преборите алергиите, главоболието, хроничната умора, артрит и др.

За прочистване на организма са ви нужни:
    3 литра изворна вода
    1 чаша прясно изцеден лимонов сок
    1 чаена чаша оригинален канадски кленов сироп
    1 чаена лъжичка лют пипер или джинджифил

Изсипете съставките в купа или друг подходящ съд и разбъркайте добре. Пийте по 8-12 чаши от сместа на всеки ден.

Оригиналният канадски кленов сироп е една от малкото непреработени захари. Чрез него организма ви усвоява множество микроелементи. В оригиналния канадски кленов сироп има високо съдържание на цинк и манган, които са особено полезни за сърцето и благоприятстват доброто балансиране на нивата на холестерола.

Лютия пипер в напитката подобрява кръвообръщението. В него се съдържат и витамини В и С, които често са наричани „супер витамини”.

Приготвената напитка има диуретичен ефект, който ще усетите още на първия ден.

Прочети повече за кленовия сироп на www.maple-bg.com

Очистване на организма с плодове
не ви ли се стопля душата когато си помислите за ягоди, грозде, ябълки, круши… Всичките тези плодове съдържат от 75 до 90% вода. Те не само доставят на организма полезни микроелементи и витамини, но също така му дават сили и енергия за активна работа.

Плодовете, които сме поставили по-долу са много вкусни. Отгоре на всичко те са идеални продукти за разтоварване и очистване на организма. Ако това не е достатъчно… тези продукти помагат и за лечение на някои заболявания.

Пъпеш – ароматното удоволствие
Пъпешът е ценен хранителен продукт. Ако след обилен обяд, например, изядете парче пъпеш ще се изненадате от липса на усещане за дискомофорт в стомаха през целия ден. Напоследък сокотерапията набира все по-голяма популярност. Сокът от пъпеш е идеален избор за прочистване на организма, та дори и за отслабване. Пийте всяка сутрин чаша пресен сок от пъпеш или папая.

Динено забавление
Вероятно някои от вас са чували за диетата с диня. Тя се прилага за не повече от 5 дни, като през това време може да се отървете с до 7 кг. Освен това тази диета е подходяща за очистване на организма.Нар

За закуска: овесени ядки, 40 гр. сирене.
За обяд: салата, 300 гр. варена риба или пилешко месо.
За вечеря: За всеки 30 кг. от теглото ви консумирайте по 400 гр. диня.

Диетата не е подходяща за хора с бъбречни заболявания или страдащи от диабет.

Бърз способ за очистване на организма
Това е един от най-бързите и ефективни начини да очистите организма от токсините, особено при възрастни хора.

Сутрин на гладно се изпива една чаша вода с разтворена една супена лъжица глауберова сол (натриев сулфат). Целта на вземането на този разтвор не е за да освободи червата, а по-скоро да извлече от  всички части на организма, намиращите се там токсини и отпадъци и да ги отстрани чрез червата. Това води до обезводняване на организма и затова е необходимо да се запълнят липсващите минерали с изпиване на два литра пресен сок от цитрусови плодове, разреден с два литра вода. Такава смес дава алкална реакция в организма.

Цитрусовата смес се приготвя по следния начин: смесват се сокът от четири грейпфрута, сокът от 2-3 лимона, останалото количество до два литра се попълва със сок от портокали. Смесените сокове се разреждат с 2 литра вода.

Тази смес се пие 30 мин. след вземането на глауберовата сол и продължава да се пие не по малко на всеки 20 мин. През целия ден не се яде нищо.

Вечерта, ако ви е много гладно, можете да вземете портокал или грейпфрут, или чист сок от тях. Преди лягане се пие смес от соковете на 2 лимона, разредени с 2 литра вода. Целта на това действие  е да отстрани останалите отпадъци от гънките на червата.

Този метод не трябва да се прилага ако страдате от апандисит или при имащи склонност към това!