Габрово, Велико Търново и Трявна

1
344
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 03.03.2017

Престой: Тридневна

Цена: 120 лв.

1 ден 03.03.2017 София – Габрово – Трявна – Велико Търново
Отпътуване от гр. София в 7:00ч. Пристигане в гр.Габрово.Посещение на  „Дома на хумора и сатирата”.Това е единственият  по рода си  музей в света посветен на хумора. Открит е  на 01.04.1972г  Сградата  е построена върху основите на стара кожарска фабрика и днес обхваща десет изложбени зали. В типичен габровски стил местният екскурзовод посреща туристите с поздрава „Добре сте дошли и добре сте си отишли”. Разходка  в центъра на града и разглеждане на  Часовниковата кула, Априловската гимназия, Църквата „Света Богородица” построена през 1865 година и  други. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Трявна. Настаняване в хотел 3***. Отпътуване за гр.Велико Търново. Градът два пъти е бил столица на Бълагария – по време на второто Българско царство и след Освобождението от Османско иго. Възможност за посещение на крепостта „Царевец”, музея на „Восъчните фигури”. Ще се разходим и по калдаръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири. Вечерта можете да се включите в празненствата по случай „Освобождението на България „и да  се насладите на уникалното светлинно щоу ”Звук и Светлина”. Връщане в хотела в гр. Трявна. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка. 

2 ден 04.03.2017 Трявна
Закуска. Пешеходна разходка за разглеждане забележителностите на гр. Трявна – Гърбавият мост, който е построен през далечната 1844-1845 г. от дърво, нo cлeд пoрoйни дъждoвe рeкaтa прииждaлa и чecтo гo cъбaрялa, затова трeвнeнци рeшили дa гo пocтрoят oт дялън кaмък, чиито плочи захванали с железни щифтове.  Посещение на площад Капитан Дядо Никола (eдинcтвeния в Бългaрия нaпълнo зaпaзeн aвтeнтичeн плoщaдoв кoмплeкc) , с часовниковата кула ( Построена през 1814г. от тревненски майстори, чийто механизъм работи и до днес.Паметника на П.Р. Славейков, Даскаловата къща с уникалните си дърворезби ( „Къщата със слънцата“, където и до днес се спори, чие резбовано слънце е по-красиво: „Майското слънце“ на стария майстор Димитър Ошанеца или „Юлското слънце“ на калфата Иван Бочуковеца. Ще посетим и уникалния музей по резбарство, Улицата на Занаятите и Школото (Cтрoeнo e в пeриoдa 1836 г. – 1839 г. нa мяcтo, пoдaрeнo oт църквaтa “Aрхaнгeл Mихaил). Възможност за разглеждане на Славейковата къща , ЦъркватаСвети Архангел Михаил . Свободно време за разходка из търговската улица, наречена местната ,, Витошка” . Празнична вечеря по случай  Националният празник с  DJ програма. Нощувка.

3 ден 05.03.2017 Трявна – Боженци – София
Закуска. Отпътуване от гр. Трявна. Пристигане в с.Боженци. Разглеждане на  архитектурно-исторически резерват ,, Боженци” . Тук ще имате възможността да се разходите по калдъръмените улички  и да разгледате характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,, Пророк Илия ‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Отпътуване за Дряновски манастир. Пристигане на Дряновски манастир преди обяд. Разглеждане на манастира ,, Свети Архангел Михаил” , който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското възстание. Възможност за посещение на пещера Бачо Киро (В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от средния и късния палеолит. Разполага с разнообразие от вторични  карстови образувания — сталагмити, стлактити, сталактони и драперии).  Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен  туристически автобус;

2 нощувки в хотел 3 *** в района гр. Трявна;

2 закуски;

1 вечеря;

1 Празнична вечеря с DJ програма;

Туристическа програмав Габрово, Трявна, Велико Търново, Боженци и Дряновски манастир;

Екскурзоводско обслужване;

Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Приблизителни входни такси :
– Музея на хумора и сатирата – възрастни – 3лв.;  деца – 1 лв;
– гр. Трявна – около 10 лв;
– Крепостта „Царевец” – 6лв ;
– Музей „ Восъчните фигури” – 10лв;

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Дете до 12г. –  минус 20 лв.

Доплащане:

доплащане за единична стая – 40 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи : 40 човека ;

Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец.