Чудесата на Botox

7
289
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

От съвсем обикновено момиче, красивата брюнетка Кейт Мидълтън, се превърна в Херцогиня на Кеймбридж и с безупречния си стил и вроден финес, съпругата на Принц Уилям се наложи като модел за подражание на милиони жени по света. Впечатляващата й визия, се дължи освен на естествената й красота, и на естетичната медицина – 34 годишната майка на бъдещия престолонаследник, се е подложила на манипулация за инжектиране на ботокс, за изглаждане на бръчките около очите (т.нар. „пачи крак“), благодарение на което лицето й отново има свежо и младежко излъчване.  

Действието на парализиращото вещество ботулинов токсин във физиологични граници представлява блокирането на нервните окончания, намиращи се по дължината на даден мускул. За съществуването му е известно от стотици години, но благоприятните му ефекти са високо оценени едва през последните десетилетия.

Най-честото и сигурно приложение, ботулиновия токсин намира при лечение на бръчки на челото, междувеждието и „пачия крак“ на очите. Сигурно и успешно приложение намира и при т. нар. мускулно разширение, което е свързано с бръчките по шията.