Иван Желязков влезе в Съвета на директорите на ЦЕРБ

3
559
Добави коментар
Kerana
Kerana

Инж. Иван Желязков е новият член на Съвета на директорите на Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ), която се занимава с поддръжката на големи генериращи мощности в енергетиката.

Желязков има дългогодишен професионален опит в областта на енергетиката на различни управленски позиции. Бил е зам.-председател на съвета на директорите на Национална електрическа компания (НЕК) и член на съвета на директорите на ТЕЦ „Марица-изток 2“. От началото на 2014 г. е председател на съвета на директорите на „Контактни елементи“ АД – единственото българско предприятие за производство на компоненти за електрическа апаратура в сферата на електропромишлеността, приборостроенето, електрониката и машиностроенето. В момента е член и на Управителния съвет на Научно-техническия съюз на енергетиците в България и на Международната академия за електротехнически науки в Москва. Работил е като нещатен експерт към Комисията по енергетика на 40-то Народно събрание.

Завършил е магистърска степен по енергетика в Техническия университет и магистърска степен по международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Преминавал е специализация „Банки и банков мениджмънт“ в Института за следдипломна квалификация при УНСС.

oще по темата:

Кои са най-перспективните инженерни професии

Защото инженерите са важни

Инженер електроника (развойна дейност)

Инженер-геолог

Инженер биомеханика/биомедицина

Инженер-химик

Индустриален инженер

Дизайн инженер

Електроинженер

Професия: Авиационен инженер

Професия: Проектант на аналогови интегрални схеми

Професия: Инженер-технолог в хранително-вкусовата индустрия

Професия: Технически мениджър на облачни решения

Професия: CAD/CAM инженер

Професия: Ръководител развитие на телекомуникационна мрежа

Професия: Инженер автоматизация на производството

Професия: Продуктов инженер

Новите звезди

Професия: Консултант по енергийна ефективност