Притча за истинските подаръци

19
288
Добави коментар
Kaloyan_Iliev
Kaloyan_Iliev

Един богат и влиятелен човек имал син. Той бил пред завършване на колеж. Месеци наред синът молил баща си за една конкретна нова кола, като знаел, че баща му спокойно можел да си позволи такава покупка. Когато накрая деня на дипломирането дошъл, бащата извикал при себе си своят син, като му връчил красиво опакован подарък и го поздравил с успешното завършване. Младежът, очаквайки друго, разочаровано отворил опаковката и взел в ръцете си красиво подвързан дневник с кожа на която изящно било инкрустирано неговото име. Той ядосано повишил глас, захвърлил дневника и излетял от стаята. От тогава обърнал гръб на баща си и повече на го видял. Младият мъж отпътувал надалеч и започнал свой живот. Също, като баща си той станал успешен и заможен млад мъж.

>> Прочетете още Притча за Щастието

След време, обаче започнал да осъзнава, че баща му остарява и, че е време да потърси сближаване с него. Било вече късно, защото точно тогава получил неочаквано неприятна вест, че баща му починал и се налагало да се върне в бащиния дом, за да се погрижи за имотите. На сутринта с болка и съжаление той пристъпил през прага на родния си дом. Започнал да преглежда бащините си книжа и забелязал онзи подвързан дневник, станал повод на напусне дома си преди години. Отворил го, и докато разлиствал страниците оттам паднал автомобилен ключ. На него била закачена табелка с логото на дилъра на коли, от чиито автосалон бил харесал толкова желания автомобил. Имало и надпис „ Платена за моя син“, както и пожелание „Където и да те отведе тази кола, запиши тук най-прекрасните моменти с любимите ти хора, за да го четеш и помниш вечно!“. Следвало подпис „ С обич, твой баща“.

>> Прочетете още Притча за любовта

Така синът след толкова години осъзнал, че независимо от това какво очакваш трябва да бъдеш благодарен на онова, което имаш. То може да се окаже повече от всичко на света. Както и, че не бива да отхвърляш подаръци, само заради опаковката.

 

>> Прочетете още Притча за истинските приятели

Нашите предложения за подаръци за любимите деца