РУЛО С ДОМАШЕН ВАНИЛОВ КРЕМ

1
352
Добави коментар
ivanss
ivanss

Необходими продукти: 

за блата:  6 яйца,  1 ч.ч. захар,  1 ч.ч. брашно,  1 ч.л. бакпулвер,  1 ванилия  за крема:  2 яйца,  500 мл. прясно мляко,  6 с.л. захар,  3 с.л. брашно,  100 гр. краве масло,  3 пак. ванилия  2-3 блокчета шоколад или шоколадови бонбони за украса 

Начин на приготвяне: 

Приготвяме блата като разбъркваме първо яйцата и захарта с миксер, след това добавяме и брашното с угасения в него бакпулвер и ванилията.  Изсипваме сместа върху намазнена хартия за печене и печем на 180* за 20 мин.  Докато блата е горещ, го обръщаме върху кърпа и го навиваме на руло.  Оставяме да изстине така.  По време на печенето на блата приготвяме ваниловия крем, като за целта разбъркваме яйцата, захарта и брашното и добавяме малко вода.  Става каша, която се изсипва във врящото мляко и се бърка енергично.

Когато започне да се сгъстява, го сваляме от огъня и добавяме маслото и ванилиите.  Оставяме го да изстине леко, като междувременно изстива и рулото в кърпата.  След около 20 мин. отваряме рулото, намазваме с крем и отново го завиваме, прибираме в хладилник да стегне, останалата част от крема също прибираме в хладилник.  След 2 часа рулото се изважда от кърпата и се намазва и отгоре с крем.

 За декорация се настъргва шоколад отгоре.