Инфарктът на принцесата

3
386
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Кари Фишър, прочута с ролята на принцеса Лея в „Междузвездни войни“, беше хоспитализирана в критично състояние, след като изгубила съзнание в самолета от Лондон за Лос Анджелис

Актриса, писателка и сценарен доктор, 60-годишната Кари Фишър едва не влезе в списъка със знаменитости, починали през 2016 г., след като получи инфаркт по време на презокеански полет.

Звездата от старите „Междузвездни войни“ спряла да диша минути преди самолетът от Лондон да се приземи на летището в Лос Анджелис. Друг пътник й оказал първа помощ, а след кацането парамедиците възстановили сърдечната й дейност и тя била откарана в болница.

Дъщеря на певеца Еди Фишър и актрисата Деби Рейнолдс („Аз пея под дъжда“), Кари е едва на 19, когато играе принцеса Лея в първия „Междузвездни войни“.

Преди месец беше издадена третата й мемоарна книга The Princess Diarist, в която тя разкри, че по време на снимките е имала връзка с Харисън Форд (Хан Соло), тогава на 33, женен и баща на две деца. Аферата продължила три месеца и приключила много преди да станат двойка на екрана.

Виж още: Силата се пробужда в „Междузвездни войни“

Героите им се появиха отново заедно, вече като съпрузи, в миналогодишния Епизод VII – „Силата се пробужда“.

На снимачната площадка за третия филм, „Завръщането на джедаите“ (1983) актрисата вече е омъжена за певеца и автор на песни Пол Саймън, но също така злоупотребява с алкохол и наркотици. През 1987 г. описва борбата си с опиатите и инцидентното предозиране в своя дебютен роман „Поздрави от Холивуд“, екранизиран с Мерил Стрийп в главната роля.

Междувременно се снима в „Блус брадърс“, „Когато Хари срещна Сали“, „Хана и нейните сестри“. Като писателка постига по-голям успех, отколкото като актриса, но оттук нататък животът й преминава под знака на биполярното разстройство, с което е диагностицирана.

Виж още: 100 бона за бикините на принцесата

4-годишният френски булдог Гари е нейното терапевтично куче, което я придружава навсякъде и й помага да приема по-лесно заболяването си. Домашният любимец има свой профил в „Туитър“ и след тревожните новини за здравето й написа: „Обичам те, мамо!“. Според сп. „Пийпъл“ Гари бдял неотлъчно до болничното й легло.

Преди време Кари Фишър оповести, че от „Дисни“ поискали от нея да свали над 15 кг от теглото си, за да се завърне – вече като генерал Лея Органа – в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Очаква се появата й и в продължението, Епизод VIII, който излиза в края на 2018 г.