Какво се случва със замръзнало дете в България и какво в Норвегия! Експеримент! (ВИДЕО)

1
336
Добави коментар
slavchev
slavchev

Юлиян е на 10 години и е част от театрална школа. Със съгласието на неговите родители и на преподавателката му той приема да участва в социален експеримент на Нова телевизия, заимстван от подобен опит, направен в Норвегия. Момчето стои на спирка край НДК и пред Съдебната палата около 5 часа с много тънки дрехи, кашля премръзнал. Идеята е да се види колко хора ще се отзоват, когато е добре облечен и когато е с по-изцапани и евтини дрехи.

„Беше много студено и детето беше много голо – започнахме от 0 градуса и стигнахме до -2“, споделят от екипа на експеримента.

Забелязва се, че, когато момчето е скъпо облечено, за 5 часа се отзовават не повече от 10 души. Една жена го пита защо е тръгнал така и е толкова голичък. Накрая едно младо момиче си дава якето. Друга жена си дава ръкавицата.

Когато пък детето е облечено с клошарски дрехи, сутиацията дори е по-зле. Много хора го подминават, тъй като мислят, че е просяк или клошар. Отзовават се около 5 човека.

Най-накрая един човек се отзовава, питайки го: „Пари ли искаш?“. Момчето отвръща, че се е изгубило и е от кв. „Надежда“. Тогава човекът му отговаря: „Влез вътре, те ще ти викнат такси“.

„Нека всички, които са подминали момчето, да осъзнаят как трябва да се държат с хората“, споделя една от минималния брой отзовали се.

Впоследствие виждаме и социалния експеримент в Норвегия – там няма нито един човек, който не се отзовава. Някои предлагат якето си, други директно го дават, без да попитат.