Виртуална реалност и изкуствен интелект в новите очила на Lenovo

3
334
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

автор: Милена Иванова

Компанията Lenovo ще представи нови очила за виртуална реалност на изложението CES 17, което ще се проведе в Лас Вегас утре. Очилата ще работят с платформата WINDOWS 10.

Очилата ще бъдат използваеми с всяко едно приложение от Windows Store и ще се възпроизвеждат в плаващ режим пред очите на потребителя. Теглото на продукта ще е 350 гр., което е значително по-малко от теглото на конкуренти като HTC Vive.

VR очилата на Lenovo са оборудвани с OLED дисплей, чиято резолюция е 1440×1440 пиксела, което отново изпреварва редица конкуренти. Компанията няма да представя собствени контролери, а ще разчита съществуващи такива, които отговарят на изискванията на Windows Holographic.

Цената на устройството ще е около $400, а продажбите ще стартират на по-късен етап. На изложението CES 17, Lenovo ще представи и умни очила, предназначени за бизнес потребители и комбинират виртуална реалност и изкуствен интелект.

Продуктът се казва New Glass C200 и предлага редица функции – осигуряване на указания и инструкции, идентифицира изключено оборудване, открива повреди, а ръцете на потребителя през цялото време са свободни.