Първи впечатления Samsung Galaxy A3 2017

8
323
Добави коментар
solidsnake
solidsnake

Galaxy A3 2017 е най-компактния модел от представените Galaxy A 2017. Съответно той е и с най-слаби характеристики сравнено с останалите 2 телефона от серията. За сметка на това устройството е удобно за всички, които са свикнали да боравят с телефона си с една ръка, а също така предлага и IP68 защитата, с която разполагат и по-скъпите модели от групата. Какви са подобренията и с какво е по-различен A3 2017 от A3 2016 предстои да разберем.

Galaxy A3 2016 се оказа истински хит и беше един от най-продаваните модели от среден клас през изминалата година. Дали A3 2017 ще достигне нивото на своя събрат и струва ли си ъпгрейда ако вече разполагате с миналогодишния модел? Основните разлики са в дизайната и новата водо и прахоустойчивост на таз годишния смартфон. Рам паметта е увеличена от 1.5 GB на 2 GB, мястото за съхранение обаче остава същото 16 GB, което е неприятно като се има предвид, че A5 2017 и A7 2017 получават двойно повече хранилище и 3 GB рам памет.

Основната камера също остава със старите характеристики – 13 MP с апертура f1.9, сменен е сензора с нов, който би трябвало да заснема една идея по-добри изображения.

По дисплея отново няма промяна, той се запазва 4.7 инчов Amoled с Full HD резолюция. Другото, което прави впечатление е по-малкото съотношение на дисплея към тялото на телефона, тоест той заема по-малко място сравнено със стария модел. Като цяло и 3-те телефона от новата серия са по-обемни от миналогодишните, това до някъде се обяснява с наличието на по-мощна батерия, но при Galaxy A3 2017 е необосновано, защото батерията нараства само с 50 mAh на 2350 mAh. Въпреки малката разлика, живота на батерията трябва да е значително по-голям имайки предвид новия по икономичен процесор Exynos, който разполага с осем ядра на честота 1.6 Ghz. От завода новия смартфон на Samsung илиза с Android 6.0.1, като се надяваме до няколко месеца той да получи ъпдейт до версия 7, която корейците вече тестват за другите си устройства.

Samsung Galaxy A3 2017 също така разполага с вграден сензор за пръстови отпечатъци в home бутона. Потребителите вече могат да се възползват от безконтактното плащане Samsung Pay. Входа за зареждане също е подменен, нещо което Samsung отбягваха прекалено дълго. Стандарта, който използва смартфона за зареждане и пренос на данни вече е USB Type-C. Както знаем този конектор, може да бъде поставен от която и да е страна, не е нужно вече да нацелвате порта за зареждане, което си е доста изнервящо, плюс това получавате значително по-бързи трансфер на данни и скорост на зареждане.

Очакваме модела да влезе в продажба у нас преди края на месец Януари, като стартовата цена за момента в Европа е 329 евро. A3 2017 също ще се предлага в четирите нови разцветки – черен, златен, син и розов. За заключение можем да кажем, че това е модела, който получава значително по-малък хардуерен ъпдейт. Разликите с миналогодишния Galaxy A3 са минимални и ако нямате нужда от водоустойчивост, сензор за пръстови отпечатъци и нова версия на андроид, не виждаме причина да заменяте, старото си устройство. Модела по скоро би привлякъл, нови клиенти, които търсят компактен телефон с премиум изработка и прилични характеристики или такива клиенти, които разполагат с по-стари устройства.

От Samsung пускат и нова серия от оригиналните си калъфи S-View, Clear View и таз годишния нов представител Neon Cover, който е доста тънък и разполага със смартф функция за събуждане на телефона. Новите калъфи все още нямат официална цена. Можете да проверявате нашия каталог с калъфи и аксесоари за Samsung Galaxy A3 2017. Ще предлагаме, както тези, така и много други аксесоари и кейсове за модела.