Екатеринбург Арена се подготвя за нов живот!

1
393
Добави коментар
rikikaka8
rikikaka8

Докато идва времето за провеждане на Купата на Конфедерациите през тази година, ние от svetovno2018.com отправяме поглед към стадионите, които ще бъдат домакини на следващото световно първенство по футбол в Русия през 2018 година.

Строежите на всички предстоящи домакински стадиони продължават, а сега поглеждаме към един от тях – Екатеринбург Арена в едноименния град.

Световното първенство ще даде един нов живот на тези две футболни игрища (другото е стадион Ростов Он Дон), запазвайки техните важни исторически подробности, но освен това ще ги оборудват с най-новите технологии и ше гарантират, че те са напълно съвременни конструкции.

Проектът за реконструкция на бившия Централен Стадион Екатеринбург ще запази някои аспекти от предходната архитектура на сградата. Новите неща ще бъдат стената на западната и източната трибуна, и главния вход с неговите наложени колони, които местните жители в Урал и околноста свикнаха да виждат с течение на годините.

Стадионът, или по-скоро неговия предшественик, датира от самото начало на 20-ти век. На същото място през 1900 година, руският търговец и филантроп Kamaletdin Agafurov построил велодром, който дал начален тласък на растежа на различни спортове като тенис, лека атлетика и крикет в най-източната руска територия, която ще бъде домакин на Световно 2018.

Първите футболни турнири се проведоха тук през 1913 година, както и общоградски турнир, а след това и дебюта на Уралския шампионат. Повече от век по-късно, лека атлетика и футбол все още са спортовете, най-често извършвани на главния стадион в Екатеринбург.

Арената се превръща в централен стадион през 1957 година, които с течение на времето се превръща в паметник на съветския неокласицизъм. Мястото претърпя реконструкция през 2011 година, когато капацитетът е определен и увеличен на 27 000.

От сега нататък, Екатеринбург Арена ще бъде използван единствено за футбол. По време на световното първенство, той ще може да събере 35,000 привърженици, но след това капацитетът ще бъде намален с 10 000, за да се побере наследството на автентичния стадион. Руският тим Урал Екатеринбург ще се пренесе в стадиона, за да играе своите домакински срещи от Руската Премиер Лига.