Григор Димитров е на финал в Бризбейн | Temaonline.bg

1
363
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Първата ракета на България Григор Димитров продължи със страхотното си представяне в началото на сезона и победи световния номер 3 Милош Раонич със 7-6(7), 6-2, за да се класира на финала на турнира в Бризбейн.

Вчера Димитров се справи с 8-ия в световната ранглиста Доминик Тийм в три сета, а днес демонстрира още по-добра игра, за да отстрани миналогодишния шампион от надпреварата.

В първия сет двамата тенисисти бяха безгрешни на сервис и зрителите не видяха нито една точка за пробив, а в тайбрека българинът показа по-здрави нерви и се наложи с 9-7. Спечелването на този тежък сет му даде сериозно психологическо предимство и той се възползва, за да пробие два пъти съперника си и да стигне до крайния успех след близо час и половина игра, като Димитров не даде нито една точка за пробив на своя опонент в целия двубой.

Във финала Гришо ще се изправи срещу световния №5 5 Кей Нишикори, който по-рано днес победи Стан Вавринка със 7-6(3), 6-3. Двамата досега са играли три пъти помежду си, като и в три случая победата е за японеца.

За последно те се срещнаха на Мастърса в Канада миналото лято, където Нишикори се наложи в три сета. 

„Нишикори е един от най-трудните съперници, но аз съм фокусиран върху собствената си игра и това да ставам все по-добър с всеки изминал мач“, коментира българският тенисист Григор Димитров, след като се класира за финала.

„Не мога да си представя по-добър сценарий за мача, той е поставен под номер 1, страхотен играч, уважавам го много. В момента съм фокусиран върху моето представяне. И в двата мача посрещах добре, което беше много важно днес срещу Милош, защото той има много силен сервис. Днес условията бяха малко коварни, имаше вятър, сякаш аз успях да се нагодя по-добре към тях“, коментира пред Евроспорт след срещата Димитров.

„Нишикори е един от най-трудните съперници, защото винаги се бори докрай, играе с много желание, а освен това разполага с множество оръжия в играта си, но аз съм фокусиран върху собствената си игра и това да ставам все по-добър с всеки изминал мач“, допълни българският тенисист.